Hírek

Anilogue 2007: Japán animációk

tekkonkinkreetMivel Havasmezõi Gergely kollégám a szomszédos Fesztivál rovatban már nagyjából körülírta az idei Anilogue kínálatát, azt hiszem nem maradt más hátra, mint hogy egy közelebbi pillantást vessünk a távol-keleti, egészen pontosan japán bemutatókra.

Tekkon Kinkreet
November 30-án pénteken 19 órakor és december 2-án vasárnap 17 órakor nézhetjük meg a Japánban már 2006 december 23-án megjelent Taiyo Matsumoto (az eredeti manga szerzõje) és Anthony Weintraub által írt, Michael Arias által rendezett animét. Taiyo Matsumoto Kék tavasz (Aoi Haru) és Ping Pong címû művébõl korábban már készült élőszereplős adaptáció, azonban a rendező az animációk terén is régi motorosnak számít: a vizuális effektusok fejlesztőjeként részt vett többek közt az Egyiptom hercege és a Mononoke Hime munkálataiban, az Animátrix sorozatot azonban már producerként is jegyezte. Az egy futurisztikus nagyvárosban a túlélésért küzdő két utcakölyök kalandjait bemutató Tekkon Kinkreettel pedig nemcsak a Japán legrangosabb filmes kitüntetései között számon tartott Animation Grand Award-ot szerezte meg, hanem a 2008-as legjobb animációs filmnek járó Oscar-díj jelölést is bezsebelte.


Japán animációs rövidfilmek 90 percben

A Tekkon Kinkreet mellet az Anilogue másik animékhez kapcsolódó műsorpontja a Koji Yamamura nevével fémjelzett rövidfilm válogatás bemutatója lesz. Ezt december 1-én, szombaton 17:00 majd 21:00 órakor is megtekinthetjük az  Urániában, ahol a díszvendég maga Yamamura lesz.

Az 1964-ben született Yamamura már az egyetemi évei alatt elhíresült az animék terén mutatott kísérletező kedve és a sokak szerint jövőbe mutató gondolkodásmódja miatt. Ez a hozzáállása késõbb a Yamamura Animation alapítójaként sem változott. A három dimenziós szereplők, az erős árnyékoló rajzolás és a több média összemosásával felerősített érzékeltetés csak néhány az őáltala kikísérletezett és sikeresen filmre vitt technikák közül, melyeknek köszönhetõen 2003-ban a legjobb Animációs rövidfilm kategóriában Oscar-díjra is jelölték.

A filmeket japán nyelven, angol felirattal és magyar tolmácsolással vetítik.

További részletekért keressétek fel a rendezvény honlapját: www.anilogue.com

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés