Hírek

Idén is online lesz megtartva az IFF Japán Filmfesztivál

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda idén is online formában rendezi meg a JFF Online Japán Filmfesztivált 2022. február 14. és 27. között.

Az IFF Online Japán Filmfesztivál idén is online lesz megtartva 2022. február 14. és 27. között. Összesen 20 japán alkotást lesz ingyenesen megtekinthető. Az idei kínálatban szerepel többek között Kurosawa Akira A vihar kapujában című klasszikusa, a díjnyertes Awake című kortárs alkotás és Japán egyik legígéretesebb női rendezője, Nishikawa Miwa a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztiváldíjat nyert Szabad levegőn című filmje.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!
A Szabad levegőn című film előzetese

Továbbá a program része a Naoki-díjas szerző, Saki Ryuzo egyik művének filmes adaptációja, amelyben Mikami, egy volt jakuza-tag, 13 év után szabadul a börtönből. Szeretne tiszta lappal indítani, de vajon képes lesz megvetni a lábát a társadalomban? A főszerepet játszó Yakusho Koji az egyik leghíresebb kortárs színész Japánban.

Ezenkívül megtekinthető majd Takada Kaoru azonos című regénye alapján készült Mio szakácskönyve is, amely az Edo-korban játszódik.

A XVII.-XIX. századig tartó 200 év a kulturális virágzás ideje volt Japánban. Az izgalmas történeten túl a filmkockákon megjelenő aprólékosan elkészített ételek e korszak esszenciáját jelenítik meg.

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda igazgató asszonya, Fujii Mami elmondta: „Igazán örülök, hogy a múlt évhez hasonlóan idén is online vetíthetünk megannyi japán filmet a magyar közönségnek, ráadásul magyar felirattal. A nagy népszerűségnek örvendő friss alkotásoktól kezdve az animéken és klasszikusokon át a japán gasztronómiai és harcművészeti dokumentumfilmekig 2022-ben is számos kiemelkedő művet láthatnak majd az érdeklődők. Még ha jelenleg nehéz is kiutazni Japánba, remélem a filmeket látva közelebb érzik majd magukhoz a szigetországhoz, és az érdekes történetek megmozgatnak Önökben valamit.”

A fesztivál ideje alatt, 2022. február 14-27. között a ezen weboldalon minden nap elérhető mind a húsz alkotás,

melyeket a lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézhet a közönség, választható magyar vagy angol felirattal.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés