Hírek

Japán Filmfesztivál Online

Japan Filmfesztival (2020)

A Japán Filmfesztivál online is elérhetővé vált az idei évben. 12 fiatal japán rendező alkotása tekinthető meg most a fesztivál által létrehozott streaming szolgáltatás keretein belül egészen május 31-ig. 

A Japán Filmfesztivált (JFF) a Japán Alapítvány hívta életre, hogy a japán filmeket külföldön is népszerűsítse. 2016-os indulása óta a „JFF Network” projekt évről évre növekszik; 2018-ban rekordmennyiségű, 18000 nézőt tudott magáénak a világ 14 országából, elsősorban az ázsiai-csendes-óceáni régióból.

Idén a JFF Magazine létrehozta a Japán Filmfesztivál Online (JFF Online) nevű új streaming szolgáltatását, ezzel is elősegítve a japán filmek megismertetésének lehetőségét.

A projekt a Moosic Labbel együttműködésben 12 független (indie), fiatal japán rendező által készített alkotás ingyenes elérését teszi lehetővé.

Hogy mi a Moosic Lab? Egy kezdeményezés, aminek célja, hogy feltörekvő fiatal rendezőket és zenészeket hozzon össze. 2012-es születése óta ez a verseny jellegű filmfesztivál számos forgatókönyvíró és színész bemutatkozására adott  lehetőséget, miközben ugródeszkaként szolgál japán fiatal filmkészítői számára. A fesztivál egyik érdekessége, hogy az alkotásoknak egy dal adja a kiindulópontját.

A kezdeményezéssel a nézők számítógépükön vagy akár a telefonjukon is élvezhetik a japán filmeket. A május 31-ig ingyenesen megtekinthető program a Moosic Lab 2017-es és ’18-as terméséből gondosan kiválasztott 12 művet – köztük 3 rövidfilmet – tartalmaz, csupa olyan alkotást, amelyek pozitív kritikák sorát kapták japán és nemzetközi fesztiválokon. Az elérhető filmek japán nyelvűek, angol felirattal, a megtekintésükhöz pedig regisztráció nem szükséges.

A filmekről a Japán Alapítvány Facebook-oldalán 12 napon át  rövid magyar leírást is posztol.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com