Hírek

Japán filmhetet tartanak a Toldi moziban

BAhbB1sHOgZmSSIuMjAxMy8wMi8yOC8xMi8yNi81OC84OTkvcGxhdGludW1fZGF0YS5qcGcGOgZFVFsIOgZwOgp0aHVtYkkiDTUwMHgxMDAwBjsGVAMásodik világháborús drámát, gyerekeknek szóló animációs filmet és futurisztikus thrillert is láthatnak az érdeklődők a május 13. és 18. között a fővárosi Toldi moziban tartandó Japán filmhéten; az elmúlt évek sikerfilmjeiből válogató rendezvény vetítései ingyenesek.

A szervező Japán Alapítvány tájékoztatása szerint a Japán és a visegrádi négyek közötti cserekapcsolatok évének kiemelt eseményeként megtartandó filmhét minden napjára jut egy-egy sikerfilm.

A H nevű fiú történelmi dráma egy fiatal fiú szemszögéből fest pontos képet a japán társadalom változásáról a második világháborút megelőző és követő időszakban. Szintén regényadaptáció a Vendégszeretet-ügyosztály című film, amelyben egy újonnan felállított önkormányzati hivatal dolgozói próbálják felvirágoztatni a helyi turizmust.

A valós történetet feldolgozó Csodaalma című film főhőse eltökélten igyekszik meghonosítani földjén a vegyszermentes almatermelést, ám az évek során kudarcai a vidéki közösségben elfoglalt helyét is kikezdik. A Kedvesem című, nyugodt tempójú japán road movie-ban egy megözvegyült börtönőr teljesíti utazásával felesége Medicaid can even start up to two months retroactively while private affordable-health.info typically starts on the 1st of the following month if purchased before the 15th. utolsó kívánságát.

A Platina adat (a képen) című alkotás a közeli jövőben, 2017-ben játszódik, amikor a tudománynak és a teljes népességet lefedő adatbanknak köszönhetően a bűntények 100 százalékban felderíthetőek lettek, ám a rendőrség által felkért DNS-szakértő üldözötté válik, miután terhelő bizonyítékot talál maga ellen. A Szörnyek szigete című animációs film a „japán Andersennek” is nevezett Hirosuke Hamada mesekönyvéből készült, a történetben a rettegett szigetre keveredő kisfiút két, az emberektől félő ogre fogadja barátságába.

A filmeket japán nyelven, angol felirattal, magyar hangalámondással vetítik. A filmeket ingyenesen lehet megtekinteni, de minden vetítés előtt regisztrációs jegyet kell kiváltani.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com