Hírek

Japán nem kapitulál – Godzilla Minus One előzetes

Megérkezett az első, egyelőre angol feliratos előzetes a Jamazaki Takasi által írt-rendezett (és VFX-elt) Godzilla Minus One-hoz, amely 2016 óta az első japán gyártású Godzilla film lesz.

Bár a gyíkszörny okozta rombolásban így sem szenvednénk hiányt – a következő egy évben a Szörnyek Királyának jelenése van az Apple Tv+-on érkező MonsterVerse-ben, hogy aztán Kongot is lezúzza a Godzilla x Kong: New Empire című filmben –, a Godzilla Minus One-nak nagyon is van létjogosultsága.

Az előzetes alapján a film közvetlenül a második világháború lezárulta után játszódik Japánban. A teljes fizikai és spirituális megsemmisülésben “lenullázott” országnak az újjáépítés helyett a saját maga teremtette szörnyetegével is szembe kell néznie, aki – mint a trailerben is elhangzik –

„sosem fog megbocsátani nekik”.

Azt a Slashfilm is írja, hogy a japán popkultúrában a mai napig hangsúlyozottan jelen van az atombombák és nukleáris szerencsétlenségek traumája. Ahogy a 2016-os Shin Godzilla a fukishimai katasztrófára reagál, úgy tekinthetünk a Godzilla Minus One-ra akár az Oppenheimerre adott elegáns válaszként is.

A Godzilla Minus One 2023. november 3-án, napra pontosan 69 évvel az első Godzilla filmet követően kerül bemutatásra Japánban. Amerikába december 1-jén érkezik, a magyar bemutatóról egyelőre nincs hír.

Gerdesits Pál

Gerdesits Pál 2021-ben szerzett mesterdiplomát az ELTE filmtudomány szakán, jelenleg az ELTE esztétika doktori programjának PhD hallgatója. Elkötelezett szürrealista, Werner Herzog és Jeffrey Lebowski lelkes követője. Állítólag ügyesen gitározik.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com