Hírek

Jared Leto után nyomoz Denzel Washington és Rami Malek – The Little Things előzetes

Előzetest kapott a jövő év egyik legígéretesebb kezdése, a The Little Things: Denzel Washington és Rami Malek egy sorozatgyilkost üldöznek. Talán pont Jared Leto az?

David Fincher nyomdokaiban lépked a Warner egyik legnagyobb 2021-es dobása. A rendező legjobb munkáit juttatja eszünkbe a januárban érkező thriller.

A The Little Things Oscar-díjas színészekkel az élen erős atmoszférájú, komor és súlyos sorozatgyilkosos alkotásnak ígérkezik.

A történetben Washington seriff karaktere visszatér Los Angelesbe, hogy segítsen egy nyomozásban a Rami Malek vezette nyomozói csapatnak. A várost ugyanis egy kegyetlen gyilkos járja, aki fiatal nőket öl, és akinek kilétét egyelőre sehogyan sem sikerült felfedni. A közös munka azonban úgy tűnik, hogy meghozza a gyümölcsét: a két rendőr látószögébe kerül Jared Leto karaktere, akitől ránézésre is kiveri az embert a víz. Hármójuk különös és csavaros játszmájára épül majd a thriller, amely első ránézésre igencsak jó lesz.

A rendezői székben John Lee Hancock ül, aki a forgatókönyvet is írta. A főszereplő sztártrió mellett pedig szerepel még a filmben Natalie Morales, Chris Bauer és Sofia Vassilieva.

A The Little Things egyébként azon filmek között van, amelyeket a Warner a mozis bemutatóval egy időben az HBO Max streaminges oldalára is feltesz majd. A váratlanul jött fordulat, amely miatt többek között a Dűnét is rendező Denis Villeneuve is kiakadt, számos rövidebb és hosszabb távú hatással lehet majd a filmiparra. Ezeket itt szedtük össze.

A film január 29-én debütál, érdekes lesz látni a nézői számokat az új rendszer tükrében. Nálunk egyelőre nincsen hír a forgalmazásáról, de vétek lenne egy ilyen filmet kihagyni. Az HBO Max mint megoldás sajnos Magyarországon még egy ideig nem lesz reális opció. Jön ugyan a szolgáltatás, de valószínűleg csak 2021 második felében.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya