Hírek

Jason Bateman Cluedo filmet rendez?

Jason Bateman nevét a Cluedo nevű társasjátékon alapuló film rendezői széke kapcsán emlegetik, aminek a főszerepében Ryan Reynolds lesz majd látható.

Az Anthony E. Pratt és felesége Elva által feltalált, 1949-ben hódító útjára induló Cluedo vagy Clue néven is ismert nyomozós társasjáték számos újragondolást ért meg az elmúlt évtizedekben: született belőle múzeumos verzió, gyerekváltozat, musical és számítógépes játék. 1985-ben pedig Jonathan Lynn rendezett a Paramount égisze alatt a játék alapján egy misztikus, több lezárás lehetőségét kínáló sötét tónusú vígjátékot, aminek a főbb szerepeiben Tim Curry, Eileen Brennan, Christopher Lloyd, Madeline Kahn, Michael McKean, Martin Mull és Lesley Ann Warren volt látható.

A kilencvenes évek második felétől sorra jelentek meg a játék különböző változatai, így sokak számára az Agatha Christie-féle Orient Express, Alfred Hitchcock filmjei, az Office, a Simpson család, a 24 vagy a Harry Potter-széria által inspirált változat révén vált ismertté.

A Collider híre alapján pedig most minden esély megvan rá, hogy a vasárnapi 71. Emmy-gáláról az Ozark rendezésért egy díjjal hazatérő Jason Bateman fog ülni a Fox és a Disney újabb filmváltozatának direktori székében.

Az már 2018 januárja óta nyilvános, hogy a főszerepben Ryan Reynolds lesz látható, akinek a neve producerként is feltűnik majd a stáblistán. Miközben a film forgatókönyvének megírása a korábban a Deadpoolért felelős Rhett Reese és Paul Wernick kezébe került.

Batemant és Reynoldsot egyébként korábban a 2011-es Testcsere című filmben láthatta együtt a közönség. A vígjáték egy túlhajszolt ügyvéd és apa és egy élet örömeinek nyomába induló agglegény szerepcserére épülő kalandjairól szólt.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com