Hírek

Jason Statham és a cápa – Jön a The Meg

Egy 97-es Steve Alten regény adaptációjában kapott főszerepet Jason Statham. A The Meg címen futó akció-katasztrófafilm egy gigantikus ősi cápával hozza össze mindenki kedvenc „ezerarcú” színészét – írja a Collider.

Steve Alten 1997-ben megjelent regénye a Meg: A Novel of Deep Terror címet viseli és gyakorlatilag megjelenése óta tervben van egy filmváltozat belőle. A projekt azonban ezidáig csak nem akart sehogyan sem összeállni. Most Jon Turteltaub rendező kezei közül kerül ki a The Meg. A forgatókönyvet Alten eredetije alapján Dean Georgaris és a Jon Hoeber & Erich Hoeber páros írják.

A történetben egy korábbi cápatámadást megélő hajóskapitányt/mélytengeri búvármentőt (Jason Statham) arra kérnek meg, hogy mentsen ki egy csapat tudóst az óceán mélyéről, akiket egy hatalmas, őskori cápa tart sakkban. Hamar kiderül persze, hogy a szóban forgó cápa ugyanaz a szörny, akivel egyszer már találkozott a férfi, így a megbízás még nehezebbnek tűnik. A filmet egyébként már aposztrofálták sci-fi-kalandfilmnek, fantasy-akciónak és thrillernek is, de azt hiszem mindegy, milyen műfajba is sorolják, mindenki előtt világos, mire is lehet számítani.

Statham mellett szerepel a filmben Li Bing-Bing, Cliff Curtis, Rainn Wilson, Ruby Rose,Winston Chao, Page Kennedy, Jessica McNamee, Ólafur Darris Ólafsson és Sophia Shuya Cai.

A The Meg jövő tavasszal érkezik a mozikba, alább pedig az első hivatalos kép az Empire jóvoltából.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com