Hírek

Jason Statham és a gigacápa – The Meg előzetes

 

Akármilyen nevetségesnek hangzik is az ötlet, az óriáscápás The Meg egészen vállalhatónak tűnik az első előzetese alapján!

Persze nincs új a nap alatt, John Turteltaub (A nemzet aranya) filmje is a cápás műfaj legjobbjainak leleményeiből építkezik, csak most minden nagyobb. A békés strandolók, az első félelmetes jelek vagy a „mindig van egy nagyobb hal”-motívuma mind ismerős lehet elsősorban persze A cápából, de – első pillantásra legalábbis – a The Meg meglepően stílusosan használja a kliséket. A trailer alá bevágott Frank Sinatra-dal, a Beyond the Sea pedig még bizarr disszonanciát is teremt.

A Steve Alten 1997-es könyvén alapuló sztori lényege, hogy a megalodon nevű óriásragadozó nem halt ki kétmillió évvel ezelőtt, hanem napjainkban felbukkan Kína partjainál. A kutatót (!) játszó Jason Statham mellett Rainn Wilson, Ruby Rose, Li Bingbing, Cliff Curtis, Winston Chao, Robert Taylor és Jessica McNamee tűnik fel a filmben. A forgatókönyvet Dean Georgaris írta a Warner Bros. számára.

A The Meg természetesen strandszezonban, idén augusztus 9-én kerül a magyar mozikba.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com