Hírek

Jason Statham és a gigacápa – The Meg előzetes

 

Akármilyen nevetségesnek hangzik is az ötlet, az óriáscápás The Meg egészen vállalhatónak tűnik az első előzetese alapján!

Persze nincs új a nap alatt, John Turteltaub (A nemzet aranya) filmje is a cápás műfaj legjobbjainak leleményeiből építkezik, csak most minden nagyobb. A békés strandolók, az első félelmetes jelek vagy a „mindig van egy nagyobb hal”-motívuma mind ismerős lehet elsősorban persze A cápából, de – első pillantásra legalábbis – a The Meg meglepően stílusosan használja a kliséket. A trailer alá bevágott Frank Sinatra-dal, a Beyond the Sea pedig még bizarr disszonanciát is teremt.

A Steve Alten 1997-es könyvén alapuló sztori lényege, hogy a megalodon nevű óriásragadozó nem halt ki kétmillió évvel ezelőtt, hanem napjainkban felbukkan Kína partjainál. A kutatót (!) játszó Jason Statham mellett Rainn Wilson, Ruby Rose, Li Bingbing, Cliff Curtis, Winston Chao, Robert Taylor és Jessica McNamee tűnik fel a filmben. A forgatókönyvet Dean Georgaris írta a Warner Bros. számára.

A The Meg természetesen strandszezonban, idén augusztus 9-én kerül a magyar mozikba.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya