Hírek

Játékfilm készül Az oroszlánkirályból

az_oroszlankiralyA Disney Jon Favreau-t bízta meg Az oroszlánkirály játékfilmváltozatának elkészítésével – értesült a Variety.com.

Favreau korábban sikerrel frissítette fel A dzsungel könyvét is. A felújítás akkora sikert aratott, hogy már a folytatás is előkészületben van.

A Vasember és a Vasember 2. rendezője úgy tervezi, hogy Az oroszlánkirály játékfilmes felújításában – akárcsak A dzsungel könyvében – nem szerepelnek majd élő vadállatok. A film főhősét is digitális technikával teremtik meg.

A Disney igyekszik minél több animációs klasszikusát modernizálni: A Szépség és a Szörnyeteg vagy a Hamupipőke is hús-vér szereplőkkel jelenik majd meg a filmvásznon.

Az oroszlánkirály, amely 1994-ben debütált Roger Allers és Rob Minkoff rendezésében, világszerte 968,8 millió dolláros bevételt hozott. Azóta Tony-díjas musical is készült belőle, amelyet hatalmas sikerrel játszanak a Broadwayn.

A Disney valószínűleg a játékfilmben is megtartja a klasszikussá vált rajzfilm zenéjét, amely Tim Rice és Elton John dalaival vált halhatatlanná.

A dzsungel könyve 2. és Az oroszlánkirály bemutatásának tervezett dátumait még nem hozták nyilvánosságra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com