Hírek

Javier Bardem költői útra viszi Elle Fanninget – The Roads Not Taken előzetes

A Berlinalén versenyző film a brit Sally Potter új alkotása, amelyhez meg is érkezett az első, felettébb ígéretes előzetes.

Egyetlen New York-i napot mutat be a The Roads Not Taken, amiben mégis benne van a főhőseinek egész élete. Leo (Javier Bardem) a saját zűrzavaros elméjével küzd, ami bezárja és fojtogatja. Lánya, Molly (Elle Fanning) próbálja őt megérteni és segíteni rajta,  de a környezet és az élet maga sem nyújt neki segítséget ebben.

A The Roads Not Taken előzetese egy magával ragadó történetet villant fel, amelyet Javier Bardem és Elle Fanning mellett Laura Linney és Salma Hayek kiváló alakításokkal erősít meg.

A film címe az amerikai költő, Robert Frost verséből ered: „The Road Not Taken” („Járatlan út” – Imreh András fordításában). A poéma első versszaka szépen összecseng az előzetes hangulatával és történetével:

Szétvált az út a sárga erdőn
– De kár, hogy kétfele nem mehetek! -,
Sokáig álltam, elmerengőn,
És néztem az egyiket ott, ahol eltűnt
A bozótban, ahogy kanyart vetett;”

A The Roads Not Taken premierje a Berlin Filmfesztiválon lesz két hét múlva. Tudósító kollégáinknak remélhetőleg sikerül elcsípni a vetítést, így hamarosan az is kiderül, képes-e teljesíteni lírai vállalását Sally Potter (A vendégek, A síró ember) rendezőnő.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com