Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

Jean-Pierre Jeunet 3D filmet készített (trailer)

l-extravagant-voyage-du-jeune-et-prodigieux-ts-spivet-5195e4c659b8fJean-Pierre Jeunet, a különleges látásmódjáról híres francia rendező 3D filmet forgatott. Az Amélie csodálatos élete, a Micmacs, az Elveszett gyerekek városa vagy a Delicatessen rendezőjének készülő filmje igazi mozikaland a család minden tagja számára.

A történet szerint az ifjú T.S. Spivet (Kyle Catlett) egy montanai tanyán él szüleivel, a tőle teljesen különböző vadóc ikertestvérével és nővérével, aki arról álmodozik, hogy egyszer ő lesz Miss Amerika. T.S. Spivet rajong a térképészetért és a tudományos felfedezésekért. Az őt körbevevő világot igyekszik a lehető legtudományosabban leírni, megérteni, és az így szerzett tapasztalatokat saját találmányai elkészítéséhez felhasználni.

Egy napon váratlan telefonhívást kap a Smithsonian Múzeumból, azzal a hírrel, hogy a rangos Baird-díjat neki ítélték egy különleges találmányáért, valamint a díj személyes átvétele mellett felkérik egy ünnepi beszéd megtartására is. T.S. felkerekedik és anélkül indul útnak, hogy a környezetében bárkinek is elmondaná milyen különös utazásra készül.

Jeunet aktuális rendezésében Reif Larsen népszerű gyerektörténeteit adaptálta vászonra világsztárok közremüködésével. T.S. Spivet édesanyját Helena Bonham Carter alakítja, és fontos szerepet alakít a kétszeres Oscar-jelölt, Judy Davis is, aki Woody Allen filmjeinek visszatérő színésze. A film főszereplője Kyle Catlett, akinek ez az első mozifilmje, ráadásul egy igazi címszerep. Az ifjú színészpalánta a sorozatrajongók számára lehet ismerős, képességeit a Gyilkos hajsza néhány epizódjában már megcsillogtatta.

A T.S. Spivet különös utazása utómunkálatai még javában tartanak. A 3D effekteket James Cameron közreműködésével és felügyeletével készíti a stáb!

http://www.youtube.com/watch?v=7AJ9GMCxfzc

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..