Hírek

Jeff VanderMeeré 2014 legjobban várt sci-fije

jeff-2A kétszeres World Fantasy-díjas Jeff VanderMeer a 2000-es évek egyik legfontosabb amerikai sci-fi írója, a képzeletbeli Ambergris városában játszódó történetei (pl. City Of Saints And Madmen, Shriek: An Afterworld, Finch) rendkívüli népszerűséggel bírnak.

Nemcsak emiatt ismerik azonban sokan a nevét: immáron több éve nagy reputációval bíró munkatársa a The Washingon Postnak és a Publishers Weeklynek is, melyekben mindenre körültekintő figyelemmel számol be elgondolkodtató és építő kritikáiban a modern sci-fi legújabb műveiről.

VanderMeer hosszú szünet után jelentkezik új regénnyel, és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy ez a zsáneren kívül is meg fogja hozni neki a hírnevet. A 2014 februárjában megjelenő Annihilation a Southern Reach-trilógia első kötete lesz, amit még szintén jövőre követni fognak a folytatásai is. A történet egy amerikai kutatócsoportról szól, akik egy furcsa, lakatlan terület felderítésére indulnak a hazájukban, mely egyik napról a másikra jelent meg, a területe folyamatosan bővül, és megmagyarázhatatlan dolgok történnek benne. Az Annihilation szépirodalmi igénnyel megírt, egyszerre klasszikus és modern történet; olyan mintha a Sztrugackij-fivérek és a Lost televíziós sorozat találna egymásra Stanislaw Lem írógépén.

A könyv az idei Londoni Könyvvásár legnagyobb sci-fi szenzációja volt. A jogok azonnal elkeltek számos országban, nem egy helyen hatszámjegyű összegért, dolgoznak már a megfilmesítésén is.

Az Agave Könyvek a nemzetközi megjelenéssel egyidőben, 2014 februárjában tervezi kiadni az Annihilationt.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com