Hírek

Jeffrey Tambor kiszáll a Transparent című sorozatból

Miután többen is szexuális zaklatással vádolták a Transparent című Amazon sorozat főszereplőjét, Jeffrey Tambor-t, a színész kiszáll az egyébként szakmailag nagyon elismert produkcióból – írja az IndieWire.

Lassan hónapok óta tombol már a zaklatási botrány Hollywoodban. Harvey Weinstein, Kevin Spacey, Lars vor Trier és Brett Ratner csak néhány a nagy nevekből, akiket az elmúlt időszakban megvádoltak. A lista pedig Jeffrey Tambor színésszel bővült a napokban.

Az Amazon Transparent című drámájában évek óta játszott transznemű főszereplőt Tambor, alakításáért pedig több jelölés mellett a Golden Globe-díjat is megkapta 2014-ben. Az elmúlt napokban azonban a színészt is megvádolták szexuális zaklatással, ráadásul mindkét esetben a sorozat stábjáról van szó. Bár Tambor elnézést kér, ha bárkihez is félreérthetően közeledett vagy bárkit a tudta nélkül megbántott, a szexuális indíttatást kategorikusan tagadta.

A színész ennek ellenére közölte, hogy nem tér vissza a sorozatba, noha szinte nem is kérdés, hogy az Amazon se szívesen látná viszont a megvádolt főszereplőt. A Transparent mindennek ellenére elvileg folytatódni fog az 5. évaddal is, bár finoman szólva is faramuci helyzetből.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés