Hírek

Legyen hó? Legyen falevél! – Jégvarázs 2. előzetes

jégvarázs 2

A Jégvarázs 2. legújabb előzetese arról árulkodik, hogy a Disney nem akarja ugyanazt a sztorit kétszer lenyomni a torkunkon. Ez legalább valami…

2013-ban a Jégvarázs bombaként robbant be a köztudatba. A fülbemászó Let It Go dal (magyarul Legyen hó) és a klasszikus hercegnős történet – mely visszavezetett a Disney régi filmjeihez –, mind megalapozták azt, hogy Elsa és húga története olyan legyen a mai generáció számára, mint A szépség és a szörnyeteg a korábbinak. Kedvesen és humorosan mesélte el két nővér történetét, és a Jégkirálynő képességeit bevetve szuper látványt alkottak a készítők.

A hamarosan érkező Jégvarázs 2. kissé lecserélte téli esztétikáját, és az ősz vöröslő faleveleibe öltözteti képeit. Elsa és Anna egy gyerekkorukban hallott mese igazságát igyekeznek feltárni egy rejtélyes erdőről, miután otthonukat megtámadták. Az út során pedig felfedik Elsa képességeinek eredetét is.

A Jégvarázs 2. kinyitja a kaput egy nagyobb világ felé,

és a fjordokkal teli skandináv világban hirtelen megjelennek amerikai őslakos és fekete szereplők is – változtatva kicsit az addigi összetételen. Az ismerős szereplők, a botcsinálta hóember, Olaf, valamint Kristoff és hűséges, kutyaként funkcionáló rénszarvasa, persze visszatérnek.

A Disney animációs filmje november 21-én érkezik a magyar mozikba.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya