Hírek

Jelentkezz a 2013-as City of Miskolc pályázatra!

miskolcA tavalyi sikeres workshop után ismét megrendezik Miskolcon a fiatal filmesek workshopját a Sunny Studio és az Észak-Média Kft. rendezésében, ahol egy rövidfilmet forgathat egy fiatal rendező a 10. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál ideje alatt.

A pályázatra olyan, maximum 10 perces kisfilmterveket (lehetőség szerint kész forgatókönnyvel) várnak, amelyek könnyen megvalósíthatók a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál ideje alatt a Sunny Studio, Észak-Média Kft. és a Daazo.com – European Short Film Centre segítségével. A pályázatra elsősorban fiatal, pályakezdő filmesek jelentkezését várják.

A beérkezett pályamunkák közül azok gyártási nehézségeit figyelembe véve egy filmtervet választ ki a zsűri, amelyet szakértők segítségével fejlesztenek majd a forgatás előtt.
A zsűri: Kiss Ádám (humorista), Lafka Dávid (rendező), Deák Dániel (daazo.com), Majoros Zsolt (Sunny Studio).

A jelentkezéseket a cinefestworkshop2013@gmail.com címre várják, a jelentkezéshez a projekt leírását, szinopszist, forgatókönyvet, tervezett stábot és költségvetést kell csatolni.

A jelentkezési határidő: 2013. augusztus 20.

A kiválasztott filmtervek készítőit 2013. szeptember 1-ig értesítik, hogy a 10. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kezdetéig, szeptember 12-ig legyen idő az előkészítésre. A filmben résztvevő alkotók számára a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál szállást biztosít a filmkészítés ideje alatt, a forgatáshoz és az utómunkához szükséges eszközöket az Észak-Média Kft. és a Camerarental.hu biztosítja majd – az elkészült film gyártó cége és producere a Sunny Studio. A pályázat szakmai együttműködő partnere a Daazo.com – European Short Film Centre és a Camerarental.hu.

Az elkészült filmeket a Jameson Cinefest ünnepélyes záró ünnepsége előtt vetítik le 2013. szeptember 22-én.

2012 szeptemberében Lafka Dávid rendezte meg Dumatúra című filmjét. Főszerepben Kiss Ádámmal, Földes Eszterrel és Noé Viktorral.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com