Hírek

Jeles-konferenciát tartanak a Filmes Házban

Jeles András: A rossz árnyék

Jeles András filmrendező legújabb filmje, A rossz árnyék vetítése kapcsán rengeteg program várja a hazai filmek kedvelőit.

A rendező 15 év után először állt elő mozifilmmel, úgyhogy A rossz árnyék apropóján kisebb filmünnep van készülőben. Jeles András korábbi filmjeit a Kino Café Moziban retrospektív vetítések kereti közt láthatjuk újra (esemény itt). Február 26-án és 27-én így megnézheti a közönség az Álombrigád, A kis Valentino és a Senkiföldje című filmeket.

jeles andras

Ez azonban még semmi, 28-án ugyanis a Filmes Házban egész napos Jeles-konferenciával készül a filmet terjesztő Soldivision. Részletes elemző előadások és gondolatébresztő beszélgetések várhatóak, melyeknek apropóját Jeles filmjei adják. Az előadásokat az ELTE tanárai és hallgatói tartják. Végül pedig egy zártkörű bemutató kereteiben levetítik A rossz árnyék című vadonatúj moziját az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A konferenciáról itt találhatsz több információt!

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com