Hírek

Jennifer Aniston sem kedveli a Marvel filmeket

The Morning Show

Jennifer Aniston is nemtetszését fejezte ki Martin Scorsese után egy interjúban a szuperhős blockbusterekkel szemben.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Jennifer Aniston hiányolja a közepes költségvetésű nem Marvel filmeket – számol be róla a Dark Horizons. Aniston egy interjúban elárulta, hogy nem érdekli a zöld háttér előtt való élet. „Néhány évvel korábban ez nem így volt. A streaming szolgáltatók robbantottak a minőséggel, és én komolyan gondolkodni kezdtem, hogy hűha, ez jobb, mint amit én csináltam.

Aztán látod, mi az, ami elérhető: csak csökkenő és csökkenő tartalom, csak nagy Marvel filmek.

Aniston arra is kitért, hogy milyen filmeket hiányol igazán manapság a mozikból. „Minden annyira megváltozott. Szerintem jó lenne csak beülni egy otthonos moziterembe. Kell némi feltámadás. Eszembe jutnak a Becéző szavak, Az ifjú Frankenstein, Hölgyem, Isten áldja!, Fényes nyergek.”

Aniston azokat a (többnyire) romantikus vígjátékokat idézi fel, amik őt is sztárrá tették. A ’90-es években a világ a Jóbarátok Racheljeként ismerte meg. A sorozatokat rövidesen a mozivászonra szánt produkciókra cserélte, és nem tért vissza a televízió képernyőjére egészen mostanáig.

Novemberben érkezik Jennifer Aniston főszereplésével az Apple TV+ csatornájára a The Morning Show című sorozat. A széria egy televíziós műsor ármánykodástól sem mentes hátterét dolgozza fel. A sorozatban a színésznő mellett Reese Witherspoon, Steve Carell és Billy Crudup is szerepel. Aniston az interjúban azt is elárulta, hogy

részben a blockbusterek iránti érzései, részben pedig a médium minőségi szárnyalása vezették vissza a televíziós platformra.

Jennifer Aniston már a második sztár, aki negatívan viszonyul a Disney és azon belül a Marvel (szerű) képregényfilmekhez. Pár nappal ezelőtt Martin Scorsese nyilatkozta, hogy „ezek mégis vidámparkok. Nem pedig mozifilmek, amiben emberi lények érzelmi és lelki tapasztalatokat próbálnak átadni más emberi lényeknek.

A szuperhősfilmek dömpingje megteremtette az igényt a klasszikusabb formákra és a kevésbé látványközpontú filmekre. Azzal, hogy már a filmes világ tagjainak is (túlzóan fogalmazva) elegük van a látványfilmekből, felmerül a lehetőség egy érzelem-, karakter-, vagy lélektanközpontú filmtípusra. A filmtörténet tele van akció-reakció váltásokkal. Várjuk a fejleményeket!

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.