Hírek

Jennifer Connelly lesz a Snowpiercer tévésorozat hőse

A dél-koreai Bong Joon-ho 2013-as Snowpiercere van annyira jó koncepció, hogy amerikai tévétársaság megvásárolja a jogokat és tovább gondolja azt egy sorozat keretei közt. A folyamat már ott tart, hogy a főszereplőt is megtalálták.

Annak idején a Filmtekercs szerkesztőségét megosztotta a Snowpiercer: Túlélők viadala, annyira, hogy duplakritikát közöltünk a filmről megjelenése idején. Szűkösre szabott, mégis monumentálisként megrendezett jelenetek, senkinek nem kegyelmező narratíva, eredeti világ és a nyugaton utánozhatatlan kreatív furcsaság – ezek jellemezték a filmet.

A TNT sorozatában az Egy csodálatos elme mellékszerepéért Oscar-díjjal jutalmazott Jennifer Connelly száll fel az emberiség utolsó tized százalékát tömörítő vonatra. Miközben a szerelvény folyamatosan közlekedik a jégvilággá vált Földön, a történet utasok belső konfliktusaival és társadalmi harcával foglalkozik.

Connelly mellett csupa egyelőre ismeretlen, új arc tölti ki a Snowpiercer szereplőgárdáját.

Az első epizódot Scott Derrickson (Doctor Strange, Sinister) rendezi, míg az eredeti alkotó Bong Joon-ho executive producerként vesz részt a sorozat készülésében.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés