Hírek

Jennifer Connelly lesz a Snowpiercer tévésorozat hőse

A dél-koreai Bong Joon-ho 2013-as Snowpiercere van annyira jó koncepció, hogy amerikai tévétársaság megvásárolja a jogokat és tovább gondolja azt egy sorozat keretei közt. A folyamat már ott tart, hogy a főszereplőt is megtalálták.

Annak idején a Filmtekercs szerkesztőségét megosztotta a Snowpiercer: Túlélők viadala, annyira, hogy duplakritikát közöltünk a filmről megjelenése idején. Szűkösre szabott, mégis monumentálisként megrendezett jelenetek, senkinek nem kegyelmező narratíva, eredeti világ és a nyugaton utánozhatatlan kreatív furcsaság – ezek jellemezték a filmet.

A TNT sorozatában az Egy csodálatos elme mellékszerepéért Oscar-díjjal jutalmazott Jennifer Connelly száll fel az emberiség utolsó tized százalékát tömörítő vonatra. Miközben a szerelvény folyamatosan közlekedik a jégvilággá vált Földön, a történet utasok belső konfliktusaival és társadalmi harcával foglalkozik.

Connelly mellett csupa egyelőre ismeretlen, új arc tölti ki a Snowpiercer szereplőgárdáját.

Az első epizódot Scott Derrickson (Doctor Strange, Sinister) rendezi, míg az eredeti alkotó Bong Joon-ho executive producerként vesz részt a sorozat készülésében.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya