Hírek

Jennifer Hudson játszhatja Aretha Franklint

Az Oscar és Grammy-díjas énekesnő újabb hatalmas lehetőséget kapott a filmszakmától.

Jennifer Hudson a napokban fellépett egy Grammy-előbulin, ahol a házigazda úgy konferálta fel, mint a színésznő, aki hamarosan Aretha Franklint játszhatja el.

A soul királynőjeként ismert Franklin állítólag maga választotta Hudsont a szerepre.

Egy Aretha Franklin életét feldolgozó filmről már régóta keringenek a pletykák. A projekt az MGM-nél talált gazdára, így ők filmesíthetik meg a közel hatvanéves karrierrel büszkélkedhető legendát. Több dala is sláger lett, az egyik legismertebb Otis Redding Respect című dalának feldolgozása. Ez a szám civil és női jogi mozgalmak himnuszává is vált.

Scott Bernstein (Straight Outta Compton) produceri felügyelete alatt készül a film. A Hudsonnak Oscar-díjat hozó Dreamgirls zenei producere is, Harvey Mason Jr. is részt vesz a munkálatokban. Rendezőt és írót egyelőre nem találtak a projekthez.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya