Hírek

Jennifer Lawrence főszereplésével forgatják a Netflix legújabb sci-fi szatíráját

Adam McKay rendezésében, a Don’t Look Up néven futó film munkálatai áprilisban kezdődnek el, bemutatója pedig előreláthatólag az év végén lesz.

A rendező legutóbbi társadalmi, illetve gazdasági témákat feszegető Oscar-díjra jelölt filmjei (A nagy dobás, Az alelnök) után úgy tűnik, visszatér korai korszakának meghatározó zsáneréhez, a komédiához. A filmet McKay forgatókönyvéből készítik, aki a rendezés mellett a produceri feladatokat is magára vállalta.

A rendező először tavaly nyilatkozott a projektről, ahol sötét szatíraként jellemezte, szellemiségét tekintve pedig a Dr. Strangelove-ot hozta fel példaként, és hozzátette, ő már akkor nagyon boldog lesz, ha a Don’t Look Up fele olyan jól sikerül majd, mint Kubrick klasszikusa, írja a Collider.

A történet szerint két tudós felfedezi, hogy hat hónapon belül egy hatalmas aszteroida el fogja pusztítani a Földet. A csillagászok a hátralévő időben minden lehetséges fórumon próbálják figyelmeztetni az embereket az elkerülhetetlen tragédiára, akik azonban csak hitetlennek és érdektelennek mutatkoznak.

Az egyik csillagász szerepében láthatjuk majd Jennifer Lawrence-t.

McKay nevét mostanában sok izgalmasnak ígérkező filmmel, sorozattal kapcsolatban hallhatjuk, többek között leszerződött több HBO-s projekthez is: a The Uninhabitable Earth című sorozatban az egyes epizódok a klímaváltozás hatásaival foglalkoznak majd, de készülőben van egy L.A. Lakers sorozat és egy projekt Jeffrey Epsteinről is. A friss Oscar-díjas Bong Joon Hóval pedig közösen fogják elkészíteni az Élősködők sorozat verzióját.

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com