Hírek

Jennifer Lawrence főszereplésével forgatják a Netflix legújabb sci-fi szatíráját

Adam McKay rendezésében, a Don’t Look Up néven futó film munkálatai áprilisban kezdődnek el, bemutatója pedig előreláthatólag az év végén lesz.

A rendező legutóbbi társadalmi, illetve gazdasági témákat feszegető Oscar-díjra jelölt filmjei (A nagy dobás, Az alelnök) után úgy tűnik, visszatér korai korszakának meghatározó zsáneréhez, a komédiához. A filmet McKay forgatókönyvéből készítik, aki a rendezés mellett a produceri feladatokat is magára vállalta.

A rendező először tavaly nyilatkozott a projektről, ahol sötét szatíraként jellemezte, szellemiségét tekintve pedig a Dr. Strangelove-ot hozta fel példaként, és hozzátette, ő már akkor nagyon boldog lesz, ha a Don’t Look Up fele olyan jól sikerül majd, mint Kubrick klasszikusa, írja a Collider.

A történet szerint két tudós felfedezi, hogy hat hónapon belül egy hatalmas aszteroida el fogja pusztítani a Földet. A csillagászok a hátralévő időben minden lehetséges fórumon próbálják figyelmeztetni az embereket az elkerülhetetlen tragédiára, akik azonban csak hitetlennek és érdektelennek mutatkoznak.

Az egyik csillagász szerepében láthatjuk majd Jennifer Lawrence-t.

McKay nevét mostanában sok izgalmasnak ígérkező filmmel, sorozattal kapcsolatban hallhatjuk, többek között leszerződött több HBO-s projekthez is: a The Uninhabitable Earth című sorozatban az egyes epizódok a klímaváltozás hatásaival foglalkoznak majd, de készülőben van egy L.A. Lakers sorozat és egy projekt Jeffrey Epsteinről is. A friss Oscar-díjas Bong Joon Hóval pedig közösen fogják elkészíteni az Élősködők sorozat verzióját.

Avatar

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya