Hírek

Parlament, Szabadság-szobor, Jennifer Lawrence – itt a Vörös veréb új előzetese

Sok Budapest, némi vér és egy kis romantika a Vörös veréb (Red Sparrow) új előzetesében.

Alig két hónapot kell már csak várnunk a Vörös verébre, Jennifer Lawrence hazánkban forgatott kémthrillerére. Bár az utóbbi időben nem sok hír érkezett a film felől, az új előzetest látva megnyugodhatunk: Francis Lawrence produkciója stílusosnak, feszültnek és mozgalmasnak látszik.

A történet szerint az orosz Dominika Jegorovát a „verébiskolában” képzik ki, azaz profi, a női csáberő bevetésétől sem visszariadó kém lesz belőle – a karrierje pedig szépen alakul egészen addig, ameddig nem csalódik az elöljáróiban, illetve nem találkozik a CIA ügynök Nathaniel Nash-sal (Joel Edgerton). A film alapjául szolgáló Jason Matthews-regény hozza a műfajtól elvárt atmoszférát és csavarosságot, így szívből remélem, hogy a nyilvánvalóan vászonra termett alapanyagot sikerült is hűen átültetni.

Lawrence és Edgerton mellett olyan sztárok teszik tiszteletüket a Vörös verébben, mint Ciarán Hinds, Jeremy Irons, Mattias Schoenaerts vagy Charlotte Rampling, magyar oldalról pedig Árpa Attila, Szabó Simon vagy Anger Zsolt felbukkanásának örülhetünk. Illetve természetesen a gyönyörű magyar helyszínekének, amelyekben már ez az előzetes is dúskál: egyebek mellett az Operaház, a Parlament, a Szabadság-szobor, a dunaújvárosi sportuszoda, a dégi Festetich-kastély is szépen domborít a vásznon.

A Vörös veréb március 1-jétől látható a magyar mozikban.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com