Hírek

Jeremy Irons és Sam Claflin játszik a Monte Cristo grófja sorozatváltozatában

Az Oscar-díjas Jeremy Irons csatlakozott az Arany Pálma-díjas rendező, Bille August Monte Cristo grófja című presztízssorozatának szereplőgárdájához. A címszerepben Sam Claflin látható.

Alexandre Dumas klasszikus regényének terjedelmes adaptációja angol nyelven, francia és olasz gyártócégeknél készül. A sorozat öt hónapos forgatása decemberben ér véget Máltán, korábban Franciaországban és Olaszországban is forgattak.

A Monte Cristo grófja Jeremy Irons harmadik együttműködése Augusttal, aki az Éjféli gyors Lisszabonba és a Kísértetház című filmekben már rendezte őt. A nagyra becsült dán filmrendező korábban két Arany Pálma-díjat nyert A legjobb szándékok és a Hódító Pelle című filmekkel.

Irons a Monte Cristo grófjában Faria abbé kulcsszerepét alakítja. A regényben Faria összebarátkozik a Claflin által alakított Edmond Dantès-szal, és döntő szerepe van a bosszú végrehajtásában.

A történet Edmondot, a 19 éves tengerészt követi, akit hamisan vádolnak árulással, és tárgyalás nélkül bebörtönöznek a Château d’Ifbe, egy Marseille előtt fekvő zord sziget erődítményébe. Hosszú évekig tartó fogság után végül megszökik, és Monte Cristo grófjaként bosszút áll azokon, akik megvádolták.

A múlt hónapban a Varietynek August elmondta, hogy azért csábította őt a projekt, mert „az egész a kapcsolatokról, az emberi lények összetettségéről szól, és ebben az értelemben nagyon modern és időtlen”.

A stábot Ana Girardot, Mikkel Boe Følsgaard, Blake Ritson, Karla-Simone Spence, Michele Riondino, Lino Guanciale, Gabriella Pession és Nicolas Maupas egészíti ki. A szereplőválogatás több mint egy évig tartott.

Carlo Degli Esposti producer elmondta, hogy a sorozat elkészítése öt-hat évvel ezelőtt kezdődött. „A Monte Cristo grófját az ágyam mellett tartottam, és életem álma volt, hogy filmre vagy sorozatra adaptáljam” – mondta, hozzátéve, hogy a sorozatnak „modern éle lesz, miközben hű marad Alexandre Dumas művének örökségéhez”. 

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com