Hírek

Jessica Chastain a főszereplő a Julie kisasszony filmváltozatában

jessica-chastain-at-event-of-coriolanus-1959304052Jessica Chastain játssza a főszerepet August Strindberg svéd író Julie kisasszony című drámájának filmváltozatában, amelyet Liv Ullmann rendez.

Chastain, akit a Zero Dark Thirty – A bin Laden-hajsza című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt az amerikai filmakadémia, Colin Farrell és Samantha Morton oldalán szerepel a svéd rendező munkájában.

Strindberg leghíresebb drámáját, amely a naturalista színház eszközeivel úttörő módon egy szerelmi háromszögön keresztül mutatja be a társadalmi osztályok közötti feszültséget, először 1889-ben mutatták be. Julie kisasszony egy nemesember lánya, aki beleszeret apja lakájába. A háromszög harmadik tagja a szakácsnő.

A The Guardian online beszámolója szerint egyelőre nem világos, hogy Ullmann, Ingmar Bergman egykori alkotótársa vajon megtartja-e a filmet a dráma eredeti környezetében, a korabeli svéd vidéki kúriában, vagy áthelyezi egy másik korba.

A Strindberg-művet utoljára 1999-ben vitte filmvászonra Mike Figgis.

Ullmann, aki Bergman tíz filmjének főszerepét alakította, és sokak számára a Jelenetek egy házasságból című tévésorozattal vált feledhetetlenné, 1992-ben debütált rendezőként a Sofie című drámával. A Julie kisasszony a negyedik rendezése. Legutóbb a Hűtlenek című filmet forgatta 2000-ben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!