Hírek

Jessica Chastain és Anne Hathaway egy pszichothrillerben lesznek legjobb barátokból ellenségek

Az európai Mothers’ Instinct készülő adaptációjában kisvárosi feleségeket alakítanak majd, akik egy tragédia után legjobb barátokból ellenségekké válnak.

Zöld utat kapott a belga Duelles (nemzetközi forgalmazásban Mothers’ Instinct) amerikai remake-je. Sőt már a két főszereplőt is megtalálták Jessica Chastain és Anne Hathaway személyében. Előbbit nem volt nehéz leszerződtetni, ugyanis a Chastain a film producere is egyben. Az egészet ráadásul egy európai gyökerű produkciós cég, az Anton készítteti.

A pszichothriller történetében Alica (Chastain) és Celine (Hathaway) szomszédok és legjobb barátnők a hatvanas évek Amerikájában. Idilli és tradicionális életük egyik pillanatról a másikra darabokra hullik egy tragédia folytán. Az anyai ösztönök felülírják a két főhős kapcsolatát, amely mindkettejük sötét énjét hozza a felszínre.

A Mothers’ Instinct (szabad fordításban Anyai ösztönök) eredetileg egy regényben jelent meg Barbara Abel tollából. Ebből Sarah Conradt készíti az angol nyelvű adaptációt. Az eredeti belga film a Duelles címre hallgatott, és 2019-ben

rekordszámú, kilenc darab Magritte-díjat

(az Oscar belga megfelelőjét) söpört be anno, köztük a legjobb film és a legjobb rendező díját. A bemutató dátuma egyelőre nem ismert.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya