Hírek

Jessica Chastain, James McAvoy: alakul az Az 2. névsora

az
Az

Jessica Chastain, James McAvoy, Andy Bean, Bill Hader, James Ransone no és persze Bill Skarsgard ismét: egyre többet tudunk a nagysikerű Az című horror második részének szereplőgárdájáról.

A Stephen King magnum opusa alapján készült horror, az Az 2017 egyik nagy meglepetése volt: közönségsiker, a kritika is imádta, és minden idők legnagyobb bevételű horrorfilmjévé vált. „Lenyűgözött az Az világa” – írta a Filmtekercs.

A film azonban King történetének csak egyik fele volt: a második részben felnőttként térnek vissza az első rész gyerekhősei.

A főleg gyerekszereplőkből álló 2017-es színészgárdát mindenki dicsérte – no és Bill Skarsgard horrorbohóc-alakítását is. Bár a gyerekek a második részben is visszatérnek (flashbackek keretében), az igazi kérdés most az: képes lesz-e egy felnőtt csapat elhitetni a nézővel, hogy az emlékezetes gyerekhősök néhány évtizeddel idősebb változatát játsszák?

Az Az: Második fejezet eddig megismert színészei okot adnak a bizakodásra. A nagyszerű Jessica Chastain fogja játszani Beverly felnőtt énjét; a színésznő a Zero Dark Thirty, a Csillagok között és a Mentőexpedíció révén ismert (többek között), és előszeretettel vállal erős akaratú női karaktereket.

James McAvoy (Széttörve, X-Men: Az eljövendő múlt napjai, X-Men: Az elsők) játssza Bill szerepét – írja a Variety –; Bill Hader (Agymanók, VirslipartiKész katasztrófaA barátságos óriás) pedig Richie-ét. James Ransone (Oldboy, Az erőszak völgye, Gemini) valószínűleg Eddie-t alakítja majd, bár a színész az erről szóló tweetjét nem sokkal a közzététel után törölte.

A legújabb csatlakozó Andy Bean: ő Stanley szerepét kapta. A színész az Itt és most és a Power című sorozatokról ismert.

A rendező természetesen Andy Muschietti marad. Az Az második fejezetének világpremierje két évvel az első rész után, 2019. szeptember 6-án várható.

Ti már várjátok? Mi nagyon!

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.