Fókuszban Hírek

Jim Carrey komorba vált – Dark Crimes előzetes

Jim Carrey a Dark Crimes főszerepében
Jim Carrey a Dark Crimes főszerepében

Az eddig megszokottakkal ellentétben Jim Carrey most nem vág idióta pofákat. A Dark Crimes horrorisztikus nyomozási története 2016 ősze óta dobozban van, de az amerikai premier okán most ismét az érdeklődés középpontjába került.

Dark Crimes – azaz Sötét bűnök – címmel mozikba kerül az USA-ban a fiatal rendező Alexandros Avranas második nagyjátékfilmje, amelynek főszereplője a ’90-es évekből jól ismert Jim Carrey. Az általában vígjátékokban szereplő vagy komikusokat alakító színész ezúttal egy igaz történet főszerepében találja magát. Egy lengyel üzletember halála önmagában nem lenne még különösen érdekes, kivéve, ha menet közben kiderül, hogy az ügy megoldásához egy már korábban megírt detektívregény adhatja a kulcsot. A szálak furcsa helyekre vezetnek. A film másik két főszereplője Charlotte Gainsbourg és Marton Csokas.

A film egy különleges adaptáció. Alapja egy, a The New Yorkerben megjelent novella. True Crime – A postmodern murder mystery. David Grann írását 2016-ban vitte vászonra a görög rendező, akinek 2013-as első filmje, a Miss Violence is a misztikum és az erőszak határmezsgyéjén található. A világpremier a témából adódóan a varsói A-kategóriás filmfesztiválon volt, de azóta – egészen mostanáig – nem tudtunk róla semmit.

Az amerikai premier könnyen lehet vízválasztó. Siker esetén további országokban is meglehetnek a forgalmazási jogok.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés