Hírek

Adjunk egy ölelést Jim Carrey-nek – Kidding előzetes

A Showtime tévésorozatában tér vissza hamarosan Jim Carrey, aki az utóbbi években alig vállalt szerepeket. A Kidding azonban kiemelkedő munkának tűnik a színész részéről.

Nem más, mint Michel Gondry rendezte Carrey-t, akivel már az Egy makulátlan elme örök ragyogásán is együtt dolgoztak. Nagy köszönet Gondrynak már így látatlanban is, hiszen kirángatta Carrey-t a színre. Az elvonulását valószínűleg magánéleti problémák okozhatták, és jó ideje szokatlanul adja elő magát az Ace Ventura-filmek sztárja. Megtudhattuk, hogy jelenleg a festészet a prioritás számára, az interjúkban pedig számot is ad absztrakt gondolkodásáról. Mintha kiábrándult volna a show businessből, de nem tudni, hogy alulról vagy felülről szemléli a témát.

Azért ábrándult ki, mert – bár próbálkozott komoly szerepekkel – beskatulyázták gumiarcú vígjátéksztárnak, vagy simán megunta a képmutatást és Hollywood belső működését?

A Kidding előzetese alapján egyből felfedezhető egy metaforikus vonal, mely Carrey karrierjére is utal.

Carrey egy gyerekműsor házigazdáját alakítja, aki bár a kamerának mosolyog és a gyerekeket hasznos tudással látja el szórakoztató köntösben, ám a színfalak mögött összeomlik az élete. Jeff, a Mr. Pickles című műsorában arra okítja a lurkókat, hogy a külvilágnak mutatott énjükön belül van egy igazi énjük, ami nagyon érdekes és szeretnivaló. Carrey több nyilatkozatában is megemlítette, hogy a Jim Carrey, akit mi ismerünk, nem létezik. A Kidding a színész karrierjében tehát egy fontos fordulópont lehet, ugyanis lehetőséget ad egy visszatérésre, és egyúttal egy újjászületésre is.

A Kidding első epizódját szeptember 9-től láthatjuk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com