Hírek

Jön a Jinn, a Netflix első arab sorozata

Egy szuperképességekkel fűszerezett coming-of-age dramedy sorozat lesz az a streaming világcég első arab darabja. A címe Jinn lesz, de írhatjuk úgy is: Dzsinn, és így azért már sok gyerekkori emlék előjöhet.

A Netflix a mai nappal kezdte el forgatni Jinn című, 6 részes coming-of age vígjátékát a jordániai Ammanban – adta hírül a Variety. A sorozat egy csapat arab tinédzser életét követi, akik egy véletlen folytán találkoznak a szuperképességekkel bíró mitológiai teremtménnyel, Jinnel. Valószínűleg ez lesz minden probléma forrása és megoldása is. A jó és a rossz harca, a versenyfutás az idővel és a tipikus társadalmi-közösségi tinédzserkérdések lehetnek a fő mozgatórugók. „Egy hús-vér valóságban élő, mégis fantasztikus és akciódús sorozatot tervezünk készíteni közel-keleti arab fiatalokról, ami tele van intrikával, kalanddal és csodás történetekkel Jordániából” – nyilatkozta Erik Barmack, a Netflix külföldi sorozatokért felelős elnökhelyettese.

A cég kutatásai szerint a térségben kisebb az érdeklődés a szolgáltató iránt, ennek pedig a helyi tartalom hiánya lehet egyik legjelentősebb oka. Arab tartalom mondjuk eddig is volt, Adel Karam libanoni komikus és színész stand up comedy show-ja már egy ideje elérhető. A Jinn azonban a szolgáltató első fikciós tartalma lesz.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com