Hírek

Jo Nesbøt is behúzta a Netflix

A streamingóriás az idehaza is rendkívül népszerű norvég szerzővel, Jo Nesbøval dolgozik együtt a Harry Hole munkacímű sorozatban. Nesbo saját maga adaptálja művét a kisképernyőre.

Nesbo ezidáig tizenhárom regényben követte az introvertált, de zseniális nyomozó, Harry Hole kalandjait – a hetedikből, a Hóemberből 2017-ben egy nem túl sikeres adaptáció született, ahol Michael Fassbender keltette életre a főszereplőt. A Thomas Alfredson rendezte film forgatókönyvében a szerző nem vett részt – talán ez lehetett az oka, hogy a nézők nem igazán szerették, sőt egy mém kapcsán egyenesen gúnyolták is.

Szerencsére a legújabb adaptációhoz Nesbót nemcsak szerzőként, de forgatókönyvíróként is felkérte a Netflix, ami mindenképpen bizakodásra adhat okot – ez lesz az író első filmes munkája. Az új feldolgozás Nesbo Boszorkányszög című regényén alapul majd, amely a Harry Hole-sorozat ötödik része. A norvég sorozat producere a Working Title lesz, a rendezői feladatokat pedig Oystein Karlsen látja el.

Nem a Harry Hole azonban az egyetlen északi produkció, amivel a Netflix készül. A streamingszolgáltató Next on Nordic programjában helyet kap Amanda Romare Egy elhagyott lány naplója című regényének adaptációja: a modern randizás veszélyes világában kétségbeesetten szerelmet kereső főszereplőt Carla Sehn alakítja majd. Érkezik az 1950-es években játszódó The New Force című dráma is, amely a svéd rendőrakadémia első női végzőseiről szól; Alex Ahndoril svéd krimiíró The Key Series című regényének filmadaptációja, a Barracuda Queens című svéd feminista krimisorozat második évada, valamint Antti Tuomainen Little Siberia című finn humoros krimijének játékfilmes adaptációja.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com