Hírek

Joaquin Phoenix is eljátszhatja Jokert

Sok a Joker a házban: a DC-nek több párhuzamos projektje is fut az őrült szupergonosz főszereplésével, ám ezek különállnak egymástól. Az egyik verzió főszereplőjét már meg is találták.

A többszörös Oscar-jelölt Joaquin Phoenix (The Master, Gladiátor) játszhatja el Batman ősellenségét egy önálló filmben. A DC filmes univerzumától teljesen különálló alkotás lesz ez, melyben Joker eredetsztoriját mutatják be egy gengszterfilm keretei közt. Akik azt várják, hogy Phoenix Jared Letót (Suicide Squad: Öngyilkos osztag) váltaná a szerepben, annak csalódást kell okoznunk, ugyanis egy egyszeri filmről van szó.

Todd Phillipsnek, a Másnaposok és a Haverok fegyverben rendezőjének biztosan ez lesz az eddigi legkomolyabb munkája, ám szerencséjére a kritikus szemek Phoenixre vetülnek majd elsősorban. Phoenix olyan színészek örökébe lép, mint Jack Nicholson (Batman: A denevérember) s a szerepért Oscar-díjjal jutalmazott Heath Ledger (A sötét lovag).

Korábban Leonardo DiCaprio volt a legesélyesebb a szerepre,

ám Phoenix mindenképpen gyakorlottabb az őrültebb figurák eljátszásában. Todd Phillips egy Martin Scorsese-stílusú gengszterfilmet igyekszik készíteni, mely a ’80-as években játszódik majd. A különleges projektnek egyelőre nincs tervezett bemutatója.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.