Hírek

Joaquin Phoenix is eljátszhatja Jokert

Sok a Joker a házban: a DC-nek több párhuzamos projektje is fut az őrült szupergonosz főszereplésével, ám ezek különállnak egymástól. Az egyik verzió főszereplőjét már meg is találták.

A többszörös Oscar-jelölt Joaquin Phoenix (The Master, Gladiátor) játszhatja el Batman ősellenségét egy önálló filmben. A DC filmes univerzumától teljesen különálló alkotás lesz ez, melyben Joker eredetsztoriját mutatják be egy gengszterfilm keretei közt. Akik azt várják, hogy Phoenix Jared Letót (Suicide Squad: Öngyilkos osztag) váltaná a szerepben, annak csalódást kell okoznunk, ugyanis egy egyszeri filmről van szó.

Todd Phillipsnek, a Másnaposok és a Haverok fegyverben rendezőjének biztosan ez lesz az eddigi legkomolyabb munkája, ám szerencséjére a kritikus szemek Phoenixre vetülnek majd elsősorban. Phoenix olyan színészek örökébe lép, mint Jack Nicholson (Batman: A denevérember) s a szerepért Oscar-díjjal jutalmazott Heath Ledger (A sötét lovag).

Korábban Leonardo DiCaprio volt a legesélyesebb a szerepre,

ám Phoenix mindenképpen gyakorlottabb az őrültebb figurák eljátszásában. Todd Phillips egy Martin Scorsese-stílusú gengszterfilmet igyekszik készíteni, mely a ’80-as években játszódik majd. A különleges projektnek egyelőre nincs tervezett bemutatója.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya