Hírek

Joaquin Phoenix is felszáll a képregényvonatra: jön Joker eredettörténete

Míg a Nolan-féle Joker nem rántotta le a leplet arról, hogyan is született meg minden idők egyik leghírhedtebb képregényes főgonosza, most végre megkapjuk a várva-várt eredettörténetet, ráadásul nem is akárkivel a főszerepben. Joaquin Phoenix is beáll a képregényfilmes színészek sorába!

Egy ideje már lehetett tudni, hogy hamarosan önálló Joker-filmet kapunk, most azonban a Warner Bros. Pictures hivatalosan is bejelentette azt is, hogy a készülő mozi főszerepét valóban Joaquin Phoenixre bízzák.

A Joker eredetsztori rendezésére a Másnaposok-trilógiát is jegyző Todd Phillipset kérték fel, aki így szintén első alkalommal vállalkozik képregényadaptációra. A rendező állítása szerint a készülő film nem puszta karakterközpontú eredetmese lesz, hanem egy univerzális történet is egyben.

A forgatókönyvért Phillips és Scott Silver felel majd. Utóbbi korábban többek között a 8 mérföld és az Oscar-jelölést is érő A harcos forgatókönyvét készítette.

Hiába van szó az egyik legismertebb képregényes figuráról, a Joker-film költségvetése mindössze 55 millió dollár lesz, ami a DC és Marvel dömpingjében meglepően kevésnek tűnik, ám épp ezért lehet arra következtetni, hogy a rengeteg CGI-t követelő akció helyett a drámai vonalra fektetik majd a hangsúlyt.

Mindezek mellett a Jared Leto főszereplésével készülő másik Joker-filmről sem kell lemondanunk.

Avatar

Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya