Hírek

Joaquin Phoenix szerint a fogyás a Joker szerepére való felkészülés meghatározó része volt

Joaquin Phoenix a Joker címszerepére való felkészülés hátterével kapcsolatban nyilatkozott.

A hírek alapján úgy tűnik, hogy Joaquin Phoenix pályájának egyik csúcspontja lesz a Joker szerepében nyújtott alakítás. Todd Phillips filmjét a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában mutatták be, ahol 21 film között versenyez az Arany Oroszlán-díjért.

Velencében az ikonikus képregényalak eredettörténetének vetítésére kígyózó sorok vártak. Ráadásul a filmet a szeptemberben megrendezésre kerülő Torontói Filmfesztivál mellett a New York-i filmfesztivál közönsége is láthatja majd.

Ritka, hogy egy képregényfilmet filmfesztiválon mutatnak be. A Logan – Farkas debütált a 67. Berlini Filmfesztiválon. A Jokerről azonban már a kezdetektől tudni lehetett, hogy túllép a hagyományos műfaji kereteken.

Phillipsnek nem volt könnyű dolga, de sikerült meggyőznie a DC képregénykiadót és a Warner Bros. stúdiót, hogy szabad kezet kaphasson a filmhez, aminek főszerepét eredendően Joaquin Phoenixre írták.

Neki írtuk a szerepet. Eleve azért vágtunk bele, mert az járt a fejünkben, hogy mit lehetne kihozni belőle, ha Joaquin Phoenix játszaná Jokert.”

A színész, aki egyébként korábban vallott arról, hogy hosszan gondolkozott a szerep vállalásán, a felkészülés részeként komoly fizikai átalakuláson ment keresztül. Rövid idő alatt közel 24 kilogrammot fogyott, hogy Jokerré váljon.

Az első feladat az volt, hogy lefogyjak. És mint kiderült, ez befolyásolja a pszichédet. Kezdesz megőrülni, ha ennyi súlyt veszítesz ilyen rövid idő alatt.”

Phoenixet láttuk már olyan szerepben, aminek a kedvéért felszedett néhány kilót magára, most az érem másik oldalát is megmutatta. Mindeközben már számos fórumon zajlik a találgatás, hogy milyen díjakra számíthat Todd Phillips rendezése.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..