Hírek

Joaquin Phoenix Joker filmje inkább karaktertanulmány lesz, mint szuperhős mozi

Joaquin Phoenix as Joker
Joaquin Phoenix as Joker

A Joker-film egyik színésze, Marc Maron beszélt a DC közelgő prequeljéről, ami sok szempontból felrúgja majd a Hollywoodot uraló szuperhős mozik trendjét.

Megkezdődött a legendás képregény főgonosz eredettörténetét elregélő Joker-mozi forgatása. A produkció több szempontból rendhagyó a szuperhős érában, ugyanis “mindössze” 55 millió dolláros büdzséből készül a Másnaposok-trilógia rendezőjének, Todd Phillips filmje, aki Scott Silver mellett a forgatókönyvet is jegyzi. Utóbbi korábban többek között a 8 mérföld és az Oscar-jelölést is érő A harcos forgatókönyvét készítette. A hivatalos szinopszis szerint a prequel egy bukott komikusról szól, aki megőrül, majd mindig idők leghírhedtebb szupergonoszává válik.

Batman ellensége R-rated besorolást kap az Államokban, amitől eddig egyedül a Fox nem riadt vissza, ők a Deadpool és a Logan esetében is bizalmat szavaztak az explicit erőszak ábrázolásnak, míg a Sony visszahőkölt és gyerekes finomkodássá aljasította a Venomot. A címszerepben valóban generációjának egyik legjobb színésze, Joaquin Pheonix veheti célba élete első Oscarját, mellette pedig Robert de Niro is szerephez jut majd.

A történetről idáig nem sokat véltünk tudni a sötét, komor, nolani hangvételen kívül, most azonban a film egyik színésze, Marc Maron mesélt eddigi tapasztalatairól. „A Joker nagyon érdekes kiegészítése lesz a DC világának.” – kezdi a nyilatkozatát a színész. „Kicsit előítéletes voltam a képregény filmekkel, amiért a sajtóban többször hipokritának bélyegeztek, de Todd Philips eredettörténete sokkal inkább egy karaktertanulmány egy mentálisan sérült emberről. Sokkal inkább egy személyes, megrázó film egy nagyon szokatlan fókusszal. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz a fogadtatása.”

A Warner Bros. október 4-én mutatja be a filmet az Államokban, várhatóan ekkor éri el hazánkat is.

 

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com