Hírek

Joaquin Phoenix Krisztus bőrébe bújhat

The Master

The Master Bár a hivatalos megerősítésektől igen távol állunk még, egyelőre úgy tűnik Joaquin Phoenix játssza el Jézus Kirsztust a készülő Mária Magdolna (Mary Magdalene) címet viselő filmben. A színész ezúttal Rooney Mara oldalán bukkana fel – írja a collider.

A film értelemszerűen Mária Magdolna életét dolgozná fel, őt alakítja majd Rooney Mara. A rendező a fiatal Garth Davis, akitől eddig inkább sorozatepizódokat láthattunk (Move My Way, A tó tükre), és azokból se sokat. Valójában az idén megjelenő Lion című alkotása lesz élete első nagyjátékfilmje – ebben szintén Rooney Mara, illetve Nicole Kidman és Dev Patel szerepel majd.

Hogy a bibliai történetekből összeállított alkotásban végül valóban Phoenix kapja-e meg Krisztus szerepét, egyelőre nyitott kérdés. A színész ugyan nyíltan ateista, és egyesek szerint ez akár ütközhet is a készítők elvárásaival, az információ inkább pikantériát ad a projektnek, komoly problémát biztos nem jelent majd. A színészt egyébként legutóbb tavaly láthattuk Woody Allen Abszurd alak című filmjében, illetve idén láthattuk volna, ha elvállalja Doctor Strange szerepét a közelgő Marvel filmben. Mivel azonban nem tette (helyére Benedict Cumberbatchet választották), legközelebb a Casey Affleck rendezte Far Bright Star című western-kalandfilmben tűnik majd fel főszerepben. Ideje tehát alapvetően lenne a Mária Magdolnára, a helyzet azonban persze sosem ennyire egyszerű.

A kérdés mindenképpen el fog dőlni rövid időn belül, hiszen a filmet 2017-ben mutatják be, az előmunkálatok pedig már javában folynak.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com