Hírek

Joaquin Phoenix mellett többeket is letartóztattak egy washingtoni klímatüntetésen

Joaquin Phoenix és Martin Sheen is azok között van, akiket tegnap letartóztattak a Jane Fonda által Washingtonban rendszeresen megszervezett klímatüntetések egyikén – írja a Deadline.


Hirdetés

A Joker főszerepéért Golden Globe-díjat kapó Joaquin Phoenix is Washingtonba utazott azon tüntetések egyikére, amelyeket Jane Fonda színésznő hónapok óta megszervez komoly tömegeket megmozgatva. Magát a színésznőt is öt alkalommal tartóztatták már le, egyszer pedig az éjszakát is elzárva töltötte. Ugyan a most pénteki demonstráción ő nem volt a 147 letartóztatott között, Phoenix és Martin Sheen ugyanezt nem mondhatják el magukról. A Capitolium lépcsőjét elfoglalók mindegyikét letartóztatták, igaz, később el is engedték őket.

A Netflix mégsem aratott a Golden Globe-gálán

Phoenix már a Golden Globe gáláján is felszólalt a környezetvédelem mellett, külön dicsérve a Hollywood Foreign Presst, hogy növény alapú menüvel készültek az estére. A színész ugyanis a tej- és húsfogyasztás ártalmasságát emelte ki beszédében is. A mostani tüntetésen is ennek kapcsán szólított fel mindenkit, hogy individuálisan legalább az étkezés terén mindenki tehet valamit a klímaválság ellen.

Martin Sheen szintén felszólalt, ő Jane Fondát éltette. Életében az egyik legnagyobb hősként tekint a színésznőre, és azt is kijelentette, hogy úgy tűnik, a nők mentik meg a világot.

Fonda egyébként most kezdi a Grace and Kelly új évadának forgatását, így egy ideig Kaliforniában tervez tüntetéseket szervezni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.