Hírek

Joaquin Phoenix a tervek szerint Napóleon bőrébe bújik

Joaquin Phoenix ismét egy kultikus, ellentmondásos uralkodó bőrébe bújhat hamarosan. Egyre valószínűbb, hogy az idei évben a Joker címszerepéért Oscar-díjjal kitüntetett színész Bonaparte Napóleont alakítja majd Ridley Scott rendezésében.

„Minden katona a tarsolyában hordja a marsallbotot” — így hangzik a legendás történelmi alak katonái között  érthető módon népszerű mondás, ami nagyjából annyit tesz, hogy bárkiből lehet hadvezér. Bár egy másik, Napóleonnak tulajdonított mondás, miszerint „a legnagyobb erkölcstelenség az, amikor valaki olyan dologba fog, amihez nem ért” azért valószínűleg lehűtötte a kedélyeket. Egy biztos, Bonaparte Napóleon élete nem véletlenül szolgáltatta oly sok film alapját eddig is.

A Deadline értesülései szerint a főszereplő személye még korántsem biztos, ám egyre valószínűbb, hogy a Jokerrel Oscar-díjat nyert Joaquin Phoenix lesz majd látható a szerepben.

A fent idézett mondás révén tarsoly, azaz Kitbag címmel készülő film cselekménye a tervek szerint felöleli majd Napóleon pályafutásának és magánéletének főbb állomásait. A történetben pedig kiemelt szerepet kap majd viharos kapcsolata első feleségével, Joséphine de Beauharnais-val.

Ridley Scott forgat
Ridley Scott forgat

A rendezői székre jelen állás szerint Ridley Scott nevét írják majd rá, aki egyben producere is a filmnek. Scott így lehet, hogy második alkalommal rendezi majd Phoenixet egy császár szerepében, a Gladiátort követően.

Ám arra is van esély, hogy Phoenix a formálódó projekt egy másik alakjaként tűnik majd fel. Scott jelenleg a szintén történelmi alapokon nyugvó, 14. században játszódó The Last Duel című filmjén dolgozik, amit Ben Affleck és Matt Damon írtak, és ami jövő októberben kerül majd fel a mozik műsorára.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya