Hírek

Joaquin Phoenix vezetésével jön Ari Aster új filmje

A Joker után a horror mesterével áll össze a színész.

Noha egy ideje már suttognak az izgalmas kollaborációról, mostanra vált hivatalossá, hogy Joaquin Phoenix lesz Ari Aster új filmjének főszereplője – írja a Deadline.

Az Örökség és a Midsommar rendezője, Ari Aster megtalálta legújabb darabjának főszereplőjét. Mi pedig nem is lehetnénk izgatottabbak a választását illetően.

A független horror királya ugyanis Joaquin Phoenix vezérletével készíti el a Disappointment Blvd című filmjét.

Noha a projektről bővebb információk egyelőre nem szivárogtak ki, a történet állítólag több évtizeden ível át és minden idők egyik legsikeresebb vállalkozójáról szól. Hogy teljesen fiktív karaktert alakít-e majd a legutóbb a Jokerben látott Phoenix vagy esetleg egy valós figurát hoz elénk, az később kiderül. Az egyelőre titokzatos darabhoz azonban kapaszkodó lehet, hogy Aster korábban nyilatkozott egy 4 órásra tervezett rémálom-vígjátékról, amelyben a tőle megszokott horror elemeit keveri majd humorral. Azt is elmondta, hogy a foratókönyv már kész is az alkotáshoz, így simán benne van a pakliban, hogy a szóban forgó Phoenix-filmről beszélt ekkor.

A Disappointment Blvd premierdátumáról egyelőre nem tudni, ahogy arról sem, mikor is kezdődnek majd meg a forgatási munkálatok. Szakmabeliek szerint azonban a film előmunkálatai hamarosan megkezdődnek, a kész alkotást pedig előbb láthatjuk, mint Phoenix egy másik nagy dobását.

Az Oscar-díjas színész ugyanis Napóleont alakítja majd Ridley Scott filmjében.

Persze nem ez a két film szerepel csak a naptárában: hamarosan érkezik a C’mon C’mon című Mike Mills dráma, amelyben egy művészt alakít Phoenix, aki fiatal unokaöccsével szeli át az országokat. Az arany szobrot érő Joker szerepébe pedig pár év múlva ismét belebújik egy folytatás keretein belül.

Arról, hogy hogyan is jutott el a képregény-világ egyik legőrültebb rosszfiújának szerepéig, olvasd el átfogó portrénkat a színészről!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés