Hírek

Jodie Comer lenyűgözte Ridley Scottot, a színésznő lesz Napóleon szerelme a Kitbag című filmben

Jodie-Comer-Megszállottak-viadala-Kitbag

A Megszállottak viadalából ismert Jodie Comer lesz Napóleon szerelme, Jozefina francia császárné Ridley Scott Kitbag című filmjében.

Miután Jodie Comer lenyűgözte Ridley Scottot a The Last Duelben nyújtott alakításával, a rendező rá osztotta Josephine szerepét az előkészületben lévő Napóleon filmben. A Kitbag című történelmi filmben Bonaparte Napóleont Joaquin Phoenix fogja alakítani. A Deadline – egyelőre nem megerősített – értesülései szerint a hadvezér szerelmét pedig a Megszállottak viadala Villanelle-je fogja alakítani.

A Kitbag filmet Ridley Scott rendezi (és persze producere is lesz annak), amint befejezi a House of Gucci thrillert Lady Gagával a főszerepben.

Ridley Scott azért döntött a színésznő mellett, mert az utómunka fázisában lévő The Last Duelben kimagaslóan jó alakítást nyújtott. A VI. Károly francia királyról szóló filmben Jodie Comer mellett Ben Affleck, Matt Damon és Adam Driver is szerepel. A színésznő teljesítményéről pedig ez év októberében majd mi is meggyőződhetünk.

Bár a Kitbag legfontosabb szerepe Napóleoné, de a rendező hasonlóan fontosnak gondolja Josephine karakterét is. Nagy részben kapcsolatuk az oka, hogy Napóleon a történelemórákon megismert módon és mértékben cselekedett.

A filmet az Apple Studios finanszírozza. A Kitbag forgatókönyvét David Scarpa írja, aki a rendező 2017-es filmjét, A világ összes pénzét is írta.

A film címe arra az elhíresült Napóleon idézetre utal, mikor a francia császár és tábornok azt mondta, jó hadvezér bárki lehet: „Minden katona a tarsolyában (kitbag) hordja a marsallbotot”. A film egy eredeti és személyes betekintést ígér, hogyan vált Napóleon kisnemesi származásával Franciaország császára.

Jodie Comert a Megszállottak viadaláért kétszer jelölték Emmy-re (egyszer meg is kapta) és kétszer Golden Globe-ra (az idei olden Globe nyertesekről itt írunk). A sorozat negyedik évadát ebben az évben kezdik forgatni. A színésznőt láthatjuk majd a tavasszal bemutatandó Free Guyban is Ryan Reynolds mellett.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés