Hírek

Jodie Foster, Benedict Cumberbatch játszik egy Oscar-esélyes drámában – trailer!

Kevin Macdonald rendezte a guantanamói börtönben játszódó drámát; a The Mauritanian főszereplője Tahar Rahim.

Egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy filmre adaptálják a guantanamói börtön egyik volt fogvatartottja, Mohamedou Ould Salahi könyvét, a Guantánamo Diary című írást: Salahi 14 év után hagyhatta ott a fogolytábort, és végig hivatalos vádemelés nélkül tartották fogva; ő volt az első, aki a bezártsága alatt megírta emlékiratait.

A könyv adaptációja a The Mauritanian („A mauritániai”) címmel készült el végül, noha korábban Prisoner 760 címmel hivatkoztak rá – és most megjelent a film sokat ígérő előzetese is (lásd alább). Az előzetes alapján a Collider híre már az Oscar-verseny esélyesei között latolgatja a címet.

Kevin Macdonald (Az utolsó skót király rendezője) rendezte a drámát, Tahar Rahim főszereplésével. Jodie Foster a fogoly védőügyvédjét alakítja, Benedict Cumberbatch pedig egy katonai ügyészt játszik, aki egy egész összeesküvést derít fel a fogvatartott férfi hátterében. Zachary Levi és Saamer Usmani is játszik a filmben.

The Mauritanian független alkotás: a 30West és a Topic Studios a BBC Film stúdióval együttműködve finanszírozta, az egyik producer maga Cumberbatch.

A filmet február 19-én tervezik bemutatni.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com