Hírek

Jodie Whittaker átadja a szuperszonikus csavarhúzót

Doctor Who wallpaper

A Ki vagy, doki? főszerepét alakító Jodie Whittaker a 14. évad után születik újjá egy másik formában a Daily Mirror értesülései szerint.

A 38 éves Jodie Whittaker, aki a tizenharmadik Doktor a Ki vagy, doki? történetében, tradicionális módon három évad után vált. Ezt a sorozat világában regenerálódásnak hívják, azaz a Doktor új testet és személyiséget kap, ám az emlékei megmaradnak. Ez a regenerálódás már számos alkalommal megtörtént. Ennek is köszönhető, hogy a

Ki vagy, doki? a világ leghosszabb ideig műsoron levő sci-fi sorozata, aminek első része 1963-ban került adásba. Whitaker pedig első alkalommal formálta meg nőként a címszerepet.

Whittaker  Peter Capaldit váltotta 2017. december 25-én a “Twice Upon a Time” című epizód végén.

A sorozat alkotói már korábban jelezték, hogy az évad a koronavírus-járvány következményei miatt ezúttal csak nyolc részes lesz. Ezzel párhuzamosan, BBC január 1-én adta közre, hogy John Bishop brit humorista és színész viszont csatlakozik a stáb tagjaihoz. A közlemény szerint Bishop egy Dan nevű karaktert alakít majd.

A doki kalandjai pedig más platformon is folytatódnak. Hamarosan érkezik a Doctor Who: The Edge of Reality című videójáték, ami a VR műfajú Doctor Who: The Edge of Time folytatása lesz. A játékhoz a Just Add Water, a BBC Studios és a Maze Theory működött közre.

A történetben a veszély a teljes univerzumot érinti, az időt megállító glitcheket kell majd a játékosoknak helyrehozniuk.

A két doktor hangját pedig valóban Whittaker és a tizedik doktort alakító David Tennant adja a játékhoz.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya