Hírek

Elég a melegek elleni gyűlöletből! – Joe Bell előzetes

Megérkezett az első, meglehetősen sokat megmutató trailer a Joe Bell című flmhez, melyben Mark Wahlberg a melegek elfogadásáért szeli át egész Amerikát.

Ketten az úton, a semmi közepén, egy fiú és egy apja Lady Gaga Born This Way című dalának sorait énekli. Így indul a Joe Bell című film előzetese, mely egy iskolai bántalmazásokkal terrorban tartott meleg fiú és édesapja krónikája. A közzétett képsorok nem árulnak zsákbamacskát az igaz történet kapcsán: Jadin (Reid Miller) öngyilkos lesz a folyamatos szekálások következtében.

A film címszereplője tehát nem a fiú, hanem apja, Joe Bell (Mark Wahlberg), aki önmagát ostorozza, mert nem vette elég komolyan a helyzetet. Az oregoni férfi bűnbánatában egy hosszú útra indul, melynek végcélja New York City, ahová fia mindig is vágyott. Útközben pedig gyermekének emléket állítva meséli el annak történetét, és hirdeti az elfogadást és hívja fel a figyelmet a bullying mérgező természetére.

A korábban Good Joe Bellként futó filmről már közöltünk kritikát

a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál idején, ahol írónk jellemzése alapján az alkotás túlságosan didaktikus, és egy-két helyen megkérdőjelezhető az ábrázolásmód és a főszereplő cselekedetei mentén.

Egy apa a gyűlölet ellen – Good Joe Bell

A Joe Bell júliusban kerül az amerikai mozikba. Hazai premierről egyelőre nincs hír.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.