Hírek

Joe Exotic másodszor is: ezúttal Nicolas Cage-dzsel

Nicolas Cage fogja játszani a Tiger Kingben megismert Joe Exotic figuráját a készülő szériában. Rövid időn belül ez a második sorozat a nem mindennapi karakterről.

Kicsit több mint egy hónapja igazán nagyot robbant a Netflix Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, vagy magyarul Tigrisvilág című dokumentumsorozata. Joe Schreibvogel, vagy ismertebb nevén Joe Exotic meleg, exhibicionista és nem utolsó sorban vadmacskagazda története hamar a figyelem középpontjába került.

Az Indiewire értesülései szerint pedig nemsokára egy játékfilm-sorozatban is viszontláthatjuk a karaktert, akit Nicolas Cage formál majd meg.

A készülő sorozatot Dan Lagana, az American Vandal producere fogja vezetni és írni az epizódokat. A nyolcrészes szériát a CBS tévéstúdiója gyártja és Leif Reigstad Texas Monthly magazinban megjelent, Joe Exotic: Egy sötét utazás egy megvadult ember világába című cikke nyomán készül. A sorozat cselekménye Joe Schreibvogel körül forog, aki minden lehetséges úton azért harcol, hogy megtarthassa vadállatparkját.

Az epizódok azt a folyamatot mutatják majd be, Joe hogyan lett Joe Exotic és hogyan veszítette el önmagát az általa teremtett karakterért.

A Joe Exotic sorozat Nicolas Cage első kisképernyős főszerepét jelenti. A színésznek jelenleg több készülő filmjét is bejelentették, illetve – a tervek szerint – csak 2020-ban öt film stáblistáján is megjelenik. Ezek közül az egyik a Croodék második része, ahol továbbra is Grugnak adja a hangját.

Nagy az isten állatkertje – Tiger King

A Netflix dokumentumsorozata Joe Exotic és Carole Baskin nagymacskatartók rivalizálást követi nyomon. Schreibvogel jelenleg börtönbüntetését tölti Baskin meggyilkolásának megtervezéséért. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a jelek szerint Baskin pedig megölte a férjét, majd megetette a vadállatokkal. A Tiger King népszerűsége nagyban épít a meghökkentő fordulatokra, de morális aggályaink is felmerülhetnek a sorozattal kapcsolatban az állatok mutogatása miatt. Mi írtuk róla, hogy „A Tiger King egyértelműen az embereket helyezi előtérbe, a nagymacskákat pedig meghagyja a ketrecben.”

Hogy a Nicolas Cage sorozat vajon kifordítja-e ezt a kizsákmányoló attitűdöt és valódi görbe tükröt fog-e tudni mutatni a nagymacskaparkoknak, arról egyelőre nincs információnk.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.