Fókuszban Hírek

Jóhann Jóhannsson is csatlakozott a Szárnyas fejvadász 2 stábjához

szarnyas fejvadasz Újabb örvendetes hír érkezett a kultikus sci-fi folytatásának háza tájáról. Az eddig is igen impozáns gárdához ezúttal a kétszeres Oscar-jelölt izlandi zeneszerző, Jóhann Jóhannsson csatlakozott garantálva, hogy ha más nem is (amit azért kétlünk), de a film zenei világa biztosan különleges lesz – írja a collider.

Habár eleinte maga a hír, hogy folytatást kap minden idők egyik legjobb és legkülönlegesebb sci-fije, kissé megrázta a filmes közönséget, azóta egyre pozitívabb kép rajzolódik ki a projekt köré. Ridley Scott helyébe ezúttal Denis Villeneuve kerül, bár a rendező az új alkotásból sem marad teljesen ki, ugyanis a történet megírásában segédkezik. A főszerepben Harrison Ford után most Ryan Goslingot láthatjuk majd, aki június vége óta hazánkban tartózkodik, hiszen a Szárnyas fejvadász 2-t Magyarországon forgatják. Azért nem kell aggódni, Ford ebben a filmben is szerepet kap. Az egyik legfrissebb információk szerint pedig Jared Leto is beszállt a projektbe.

Villeneuve ezúttal is olyan szakembereket gyűjtött maga köré, akikkel már több sikeres filmet alkottak meg közösen, így a sci-fi operatőre az a 13 alkalommal Oscar-díjra jelölt Robert Deakins, akivel korábban a Fogságban, illetve a Sicario – A bérgyilkos kapcsán dolgozott együtt a rendező. Ezt a hozzáállást követi Jóhann Jóhannsson felkérése is, aki szintén dolgozott az előbb említett két filmen, így egy igencsak összeszokott trióról beszélhetünk, ami azért jócskán okot ad a bizakodásra. Jóhannsson ráadásul Villeneuve másik közelgő filmjében is közreműködött (Arrivalelőzetes).

A film történetéről egyelőre egyébként nincsenek hírek, de az biztos, hogy már jövőre láthatjuk az alkotást. Gosling, Leto és Ford mellett pedig Ana de Armas, Mackenzie Davis, Robin Wright, Barkhad Abdi, Lennie James és Dave Bautista szerepelnek majd a Szárnyas fejvadász 2-ben.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

Hirdetés