Hírek

Lángoló koponya és megtorlás: jöhet A Szellemlovas sorozat!

A szuperhősök a tévére költöznek. A Szellemlovast is elérte a kisképernyőre mozgósítás hulláma.

Nicolas Cage alakította még a nagyvásznon Ghost Ridert, vagyis a Szellemlovast. A két részt megélt sorozat többnyire negatív kritikákat kapott. Se a Daredevilt jegyző Mark Steven Johnson, se a Crank-filmek őrületét befecskendező Neveldine-Taylor páros nem volt képes a rajongók szívében tüzet csiholni.

Szellemlovas végül visszakerült a Marvel Studioshoz, ami akkorra már nagy sikereket tudhatott magáénak. A cég azonban nem szánt önálló mozifilmet a lángoló, bőrszerkós csontváznak – valószínűleg nehezen tudta volna összeegyeztetni a Disney-hatás miatt könnyed és humoros hangulattal a bűnös lelkeket vadászó pokolfajzatot. A S.H.I.E.L.D. ügynökei című sorozatban bukkanhatott fel a karakter, ahol a mexikói Gabriel Luna játszotta őt.

Most Szellemlovas saját sorozatot kap, mely egy önálló kisebb Marvel-univerzum részét képzi.

A Hulu streaming szolgáltató ugyanis nagy terveket dédelget. Szellemlovason kívül még kevésbé ismert Marvel-karakterek, mint Helstrom, M.O.D.O.K., Tigra, Dazzler vagy Howard, a kacsa is önálló spin-offot kap. A hősök pedig találkoznak a The Offenders című szériában. Ez szinte tükörképe annak, amit a rivális szolgáltatón, a Netflixen készítettek. Ott Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones és Iron Fist állt össze, hogy a The Defenders csapatot létrehozzák.

Kétséges, hogy láthatjuk-e valaha újra a Védelmezőket

A Netflix szuperhősös sorozatait azonban fokozatosan elkaszálták. Sokan azt gondolják, hogy a Disney saját streamingje miatt bontottak szerződést a konkurenciával, és ezek a figurák majd ott élednek újjá. A Szellemlovas esete azonban cáfolni látszik ezt a teóriát, hiszen a Hulu nagyiparban folytatja azt, amit a Netflix abbahagyott.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com