Hírek

Lángoló koponya és megtorlás: jöhet A Szellemlovas sorozat!

A szuperhősök a tévére költöznek. A Szellemlovast is elérte a kisképernyőre mozgósítás hulláma.

Nicolas Cage alakította még a nagyvásznon Ghost Ridert, vagyis a Szellemlovast. A két részt megélt sorozat többnyire negatív kritikákat kapott. Se a Daredevilt jegyző Mark Steven Johnson, se a Crank-filmek őrületét befecskendező Neveldine-Taylor páros nem volt képes a rajongók szívében tüzet csiholni.

Szellemlovas végül visszakerült a Marvel Studioshoz, ami akkorra már nagy sikereket tudhatott magáénak. A cég azonban nem szánt önálló mozifilmet a lángoló, bőrszerkós csontváznak – valószínűleg nehezen tudta volna összeegyeztetni a Disney-hatás miatt könnyed és humoros hangulattal a bűnös lelkeket vadászó pokolfajzatot. A S.H.I.E.L.D. ügynökei című sorozatban bukkanhatott fel a karakter, ahol a mexikói Gabriel Luna játszotta őt.

Most Szellemlovas saját sorozatot kap, mely egy önálló kisebb Marvel-univerzum részét képzi.

A Hulu streaming szolgáltató ugyanis nagy terveket dédelget. Szellemlovason kívül még kevésbé ismert Marvel-karakterek, mint Helstrom, M.O.D.O.K., Tigra, Dazzler vagy Howard, a kacsa is önálló spin-offot kap. A hősök pedig találkoznak a The Offenders című szériában. Ez szinte tükörképe annak, amit a rivális szolgáltatón, a Netflixen készítettek. Ott Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones és Iron Fist állt össze, hogy a The Defenders csapatot létrehozzák.

Kétséges, hogy láthatjuk-e valaha újra a Védelmezőket

A Netflix szuperhősös sorozatait azonban fokozatosan elkaszálták. Sokan azt gondolják, hogy a Disney saját streamingje miatt bontottak szerződést a konkurenciával, és ezek a figurák majd ott élednek újjá. A Szellemlovas esete azonban cáfolni látszik ezt a teóriát, hiszen a Hulu nagyiparban folytatja azt, amit a Netflix abbahagyott.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..