Hírek

Zöld utat kapott a Westworld 4. évada!

Az HBO berendelte a nagysikerű Westworld 4. évadát, így a hullámzó minőségű, de töretlen sikerű androidos sorozat hamarosan folytatódik.

Az HBO folytatni kívánja Emmy-nyertes drámasorozatát, a Westworld-öt a következő, negyedik évaddal – jelentette be tegnap Casey Bloys, az HBO programigazgatója.

A csatornán éppen futó 3. évadból ugyan hátra van még két epizód, de Jonathan Nolan és Lisa Joy már neki is foghattak a következő évad előkészítésének.

Az eredeti nyilatkozat – melyet a csatorna magyarországi képviselete juttatta al szerkesztőségünknek – így hangzik: „A vadnyugati élményparktól a közeljövő technokrata metropoliszáig alaposan kiélvezhettük a történetmesélés mesterei, Jonathan Nolan és Lisa Joy által kitalált fordulatokat. Alig várjuk, hogy megtudjuk, hová fejlődik ez a kreatív vízió a továbbiakban.”

A Westworld nyolc epizódos harmadik évadát március 15-én vasárnap kezdték vetíteni.

A sötét hangulatú odüsszeiát, mely a mesterséges intelligencia öntudatra ébredését és a szabad akarat kérdését boncolgatja, Jonathan Nolan és Lisa Joy, executive producerként is felügyeli.

A sorozat egyébként Michael Crichton azonos című nagyjátékfilmjén alapul. Nolan rendezte a szezonnyitó epizódot, amelynek nézettsége az összes platformot tekintve meghaladta a kilenc millió nézőt. Ám ez a szám a 2. évad első részéhez képest komoly, 57%-os visszaesést jelentett. A járvány okozta mozibezárások után aztán a sci-fi sorozat sokat javított a helyzetén.

Westworld első évada az újdonság erejével hatott, és mind a nézők, mind a kritika szerette. A következő etap már lényegesen megosztóbb volt, vélhetően ennek is köszönhető a harmadik szezon szerényebb kezdeti népszerűsége.

A 3. évad 8., záró epizódja május 3-án lesz látható.

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya