Hírek

Zöld utat kapott a Westworld 4. évada!

westworld 3-2

Az HBO berendelte a nagysikerű Westworld 4. évadát, így a hullámzó minőségű, de töretlen sikerű androidos sorozat hamarosan folytatódik.

Az HBO folytatni kívánja Emmy-nyertes drámasorozatát, a Westworld-öt a következő, negyedik évaddal – jelentette be tegnap Casey Bloys, az HBO programigazgatója.

A csatornán éppen futó 3. évadból ugyan hátra van még két epizód, de Jonathan Nolan és Lisa Joy már neki is foghattak a következő évad előkészítésének.

Az eredeti nyilatkozat – melyet a csatorna magyarországi képviselete juttatta al szerkesztőségünknek – így hangzik: „A vadnyugati élményparktól a közeljövő technokrata metropoliszáig alaposan kiélvezhettük a történetmesélés mesterei, Jonathan Nolan és Lisa Joy által kitalált fordulatokat. Alig várjuk, hogy megtudjuk, hová fejlődik ez a kreatív vízió a továbbiakban.”

A Westworld nyolc epizódos harmadik évadát március 15-én vasárnap kezdték vetíteni.

A sötét hangulatú odüsszeiát, mely a mesterséges intelligencia öntudatra ébredését és a szabad akarat kérdését boncolgatja, Jonathan Nolan és Lisa Joy, executive producerként is felügyeli.

A sorozat egyébként Michael Crichton azonos című nagyjátékfilmjén alapul. Nolan rendezte a szezonnyitó epizódot, amelynek nézettsége az összes platformot tekintve meghaladta a kilenc millió nézőt. Ám ez a szám a 2. évad első részéhez képest komoly, 57%-os visszaesést jelentett. A járvány okozta mozibezárások után aztán a sci-fi sorozat sokat javított a helyzetén.

Westworld első évada az újdonság erejével hatott, és mind a nézők, mind a kritika szerette. A következő etap már lényegesen megosztóbb volt, vélhetően ennek is köszönhető a harmadik szezon szerényebb kezdeti népszerűsége.

A 3. évad 8., záró epizódja május 3-án lesz látható.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com