Hírek

Jöhet egy Mandalorian film?

Jon Favreau szívesen készítene egészestés filmet is a The Mandalorian sorozat mellé. Kérdés, hogy mennyire reális a lelkes tervezgetés.

Egy friss interjúban beszélt arról a The Mandalorian sorozat kreátora, Jon Favreau, hogy szívesen készítene filmet is a jelenleg futó Disney+ alkotás mellé.

Szerinte ugyanis egyre jobban elmosódik a határ a mozivászon és a kisképernyő között: egyre több olyan filmet találni a streaming kínálatokban, amit korábban csak a moziban lehetett. Miért ne működhetne hát fordítva is a dolog?

Noha semmi konkrétumról nincs még szó, a Pedro Pascal és Baby Yoda főszereplésével készült The Mandalorian népszerűsége akár alapokat is adhat a Star Wars univerzum egy újabb vastag szeletének kiépítéséhez. Ehhez pedig tökéletesen passzolna, ha a sorozat mellé film is érkezne, ezzel bontakoztatva ki egy új franchise-t.

Az író-rendező egyébként azt is elárulta, hogy a berendelt 3. évadot már idén elkezdik forgatni, ha minden jól megy. Favreau ugyan tisztában van azzal, hogy a koronavírus miatt a bizonytalanná vált helyzet lehet, hogy közbeszól a tervekbe, de a Mandalorian-csapat ezen a téren relatíve jól áll. Számos karakter visel valamit a fején, ráadásul a látványvilág nagy részét utólag adják a jelenetekhez. Arról nem is beszélve, hogy a helyszíneket is szinte mind a stúdióban alkotják meg, így utaztatni sem kell a stábot. Ezek révén a forgatás akár szigorúbb szabályozások mellett is gyakorlatilag zavartalanul folyhat majd.

A Disney+ sorozatának 2. évada október 30-án érkezik olyan nevekkel mint Rosario Dawson, Temuera Morrison (Boba Fett szerepében) vagy Timothy Olyphant. És persze Pascal mellett visszatér Gina Carano, Carl Weathers és Giancarlo Esposito.

Baby Yoda visszatért! – Itt a The Mandalorian 2. évadának előzetese

Nyilván a most érkező új és a készülő 3. évad sikerétől is függ majd, hogy tényleg reális-e a mozis elképzelés. Mindenesetre Jon Favreau nyitott a dologra, hiszen szerinte nagyon izgalmas dolgok állnak a karakterek előtt. Ráadásul a Vasemberrel a Marvel világát megjárva nagyon is jól tudja, mennyire fontos és kifizetődő előre gondolkozni a történetszálak terén. Ha pedig készülőben egy új franchise, ez elengedhetetlen.

Ahogy azt se felejtsük el, hogy Hollywood átrendeződésével és a mozis szokások megváltozásával a nagyvászon éppen ilyen horderejű alkotásokkal tud csak majd fennmaradni. Főleg, ha a jelenlegi vírus évekig elhúzódik és komoly húzónevek kellenek majd ahhoz, hogy ismét mozikba csábítsák az embert.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com