Hírek

John Boyega a SAS ellen egy új akciófilm-drámában

John Boyega. Kép: Wikimedia Commons / Gage Skidmore
John Boyega. Kép: Wikimedia Commons / Gage Skidmore

Borderland című akciódráma főszereplői John Boyega, Felicity Jones, Jodie Turner-Smith és Jack Reynor lesznek.

Borderland (kb. „Határvidék”) című film egy ír paramilitáris katonáról szól (Boyega), aki tanúja lesz, amint feleségét lelövi a brit különleges csapatok, a SAS egy tagja: innentől a bosszúnak él – írja a Variety.

A fő szereplők Boyega mellett Felicity Jones, Jodie Turner-Smith és Jack Reynor lesznek. A forgatókönyvet a BAFTA-jelölt Ronan Bennett írja Steven S. Moysey The Road to Balcombe Street című regénye alapján. A rendezők Charles és Thomas Guard.

A Borderland egy bosszú fűtötte üldözés, pulzusemelő akciójelenetekkel és a mának szóló erőteljes üzenettel” – fogalmazott a rendező testvérpár. „Nagyon örülünk, hogy a forgatókönyv, amelyet legalább annyira a karakterek irányítanak, mint amennyire a sztori, ilyen első osztályú színészgárdát vonzott.

A téma veszélyes

(tesszük hozzák mi a Filmtekercstől). Az észak-írországi harcok még eleven emléknek számítanak a ma élő generációk számára és a Brexit ismét kiélezte a látszólag már nyugvópontra ért indulatokat, mivel kérdésessé tette a megállapított határ sorsát. Ha a film egyértelmű pozitív-negatív szereplőket vonultat fel, borítékolható a felháborodás, akármelyik oldalt is sérti az ábrázolás. Emellett a brit SAS alakulat a világ egyik legkiválóbb és leghíresebb különleges egysége és így a legtöbb angol számára a katonái hasonló hősöknek számítanak, mint az amerikaiak számára a SEAL különlegesek; ugyanakkor a SAS történelmében az észak-írországi COIN bevetések megint csak érzékeny területet jelentenek.

A film forgatását 2021 elején kezdik meg az Egyesült Királyságban. A Guard fivérek első rendezése, a 2009-es Hívatlan vendég című horror 50 millió dollárt termelt világszerte.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com