Hírek

John Boyega dönti el, kié legyen a jövő

Gavin Hood egy nem túl távoli, fiktív jövőt tár elénk, amelyben John Boyega dönti el egy teszt segítségével: ki jöhet, és kinek kell maradnia.

Gavin Hoodot is „megihlette” a járványhelyzet utópisztikus mivolta: ezúttal Sylvain Neuvel 2017-es sci-fi-jét, a The Testet veszi alapul következő filmjéhez. A Dél-afrikai születésű rendező, Gavin Hood felel többek között olyan filmekért, mint a 2005-ben a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-díjat elnyerő Tsotsi, az Eye in the Sky, a Végjáték, a Hivatali titkok és az X-men kezdetek: Farkas.

A thriller műfaja eddig sem állt tőle távol, most viszont egy kifejezetten disztópikus, sötét jövőt elénk táró filmre számíthatunk tőle. Az alapul szolgáló könyv után The Test címmel forgatja következő filmjét John Boyega (Idegen arcok, Star Wars Az Ébredő Erő, Az utolsó Jedik, Skywalker kora) és Payman Maadi (Nader és Simin – Egy elválás története, The Night of, Six Underground – Hatan az alvilágból) szereplésével – írja a Deadline.

Boyega egy viselkedéspszichológus bőrébe bújik, aki teszteket készít annak érdekében, hogy eldöntse, egy jövőbeli, tervezett fasiszta diktatúrába mely egyének illeszkednének bele.

A kísérlet során ismerkedik meg a Maadi alakította bevándorlóval.

A The Test alaptörténete is igen izgalmasnak ígérkezik, ugyanakkor olyan szempontból is érdekes vállalás, hogy Hood úgynevezett „contained thrillerként” képzeli el a filmet, mindössze két színésszel. Az időzítés nem véletlen: a járványhelyzetre való tekintettel hozta meg ezt a döntést, amikor forgatások tömkelege tart kényszerszünetet, áll le, csúszik akár évekig. A tömegjelenetek elkerülésével minden bizonnyal csökkenthető lesz a kockázat – kíváncsian várhatjuk, mi sül ki ebből.

John Boyega eközben egy másik produkció munkálatait is megkezdi hamarosan: a Borderland forgatási munkálatait 2021-ben kezdik meg az Egyesült Királyságban. Boyega egy katonát alakít, aki végignézi, amint feleségét az SAS egy tagja lelövi – innentől kezdve a bosszúnak él.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com