Hírek

John Cassavetes filmből készít darabot a Vígszínház

John Cassavetes Premier című filmjének színpadi változatát szombaton mutatja be a színház társulata a Vígszínház nagyszínpadán.

John Cassavetes Premier című filmjének színpadi változatát a Vígszínház mutatja be először Magyarországon. John Cassavetes műve bensőséges vallomás a színházról, a színészi létezésről, az idő múlásáról. Nyers őszinteséggel mutatja be egy ünnepelt színésznő küzdelmét, miközben a néző betekintést nyer a színház misztikus világába. A darabot Martin Cicvák cseh rendező állítja színpadra.

John Cassavetes a New York-i filmiskola legizgalmasabb alkotója, az amerikai filmművészet egyik megújítója. Személyes hangvételű, költői filmeket és közben állandó társulatával színházi előadásokat rendezett, amelyekben mint színész is játszott  – olvasható a darab ismertetőjében.

A főszerepet alakító Eszenyi Enikő mellett Hegedűs D. Géza, Hevér Gábor, Börcsök Enikő, Seress Zoltán, Szilágyi Csenge, Király Dániel, Orosz Ákos, Balázsovits Edit és Egri Márta játszik a darabban. A színpadi változatot Forgách András és Vörös Róbert írta. A díszlet Hans Hoffer, a jelmez Pusztai Judit, a zene Presser Gábor munkája.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com